Всі морепродукти дуже корисні. У них міститься багато калію, кальцію, цинку, сірки і йоду. Сирний суп з морепродуктів - дуже поживна і калорійне блюдо. Для приготування такого гарячого можна використовувати сири різних сортів: тверді, плавлені, і навіть з цвіллю. Дуже часто при подачі такого супу на стіл, до нього подають сухарики або грінки.
Давайте з вами розглянемо, як приготувати смачний і корисний суп з морепродуктів з сиром.
Рецепт сирного супу з морепродуктів
Інгредієнти: кип'ячена вода - 1 л; плавлений сир - 4 шт.; коктейль з морепродуктів - 400 р.; картопля -2 шт; цибуля ріпчаста - 1 шт.; куркума - за смаком; шафран - щіпка; сіль, білий мелений перець - за смаком; зелень петрушки, кропу для прикраси; рослинне масло - для смаження. Приготування Як приготувати суп коктейлю з морепродуктів? Для початку розморожуємо морепродукти, перекладаємо на сковороду, доливаємо трохи води і тушкуємо на повільному вогні протягом 5 хвилин. Потім додаємо рослинне масло й обсмажуємо суміш ще протягом трьох хвилин, періодично помішуючи.
Після цього акуратно перекладаємо готові морепродукти на тарілку.
Тепер беремо цибулю, чистимо, дрібно нарізаємо і пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору.
У каструлю наливаємо літр води, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і кладемо натерті на крупній тертці сирки. Варимо на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки сирки повністю не розчиняться. Потім додаємо порізаний тонкою соломкою картоплю і варимо до готовності картоплі. Слідом кладемо обсмажену цибулю, сіль і спеції за смаком. Все перемішуємо і проварюємо приблизно 5 хвилин. В самому кінці кладемо морепродукти, вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо супу настоятися протягом 15 хвилин. Розливаємо по тарілках, посипаємо зеленню кропу, петрушки і подаємо на стіл! Приємного апетиту!