Вернуться назад Распечатать

Вівсяний суп

Вівсяний суп
Про користь вівсянки навіть не хочеться заводити розмову, адже цей факт вже давно відомий світу, а от про способи її приготування знають далеко не всі. Для тих, кому склизкая вівсяна каша припала до смаку, радимо приготувати смачний суп вівсяний - не пошкодуєте.

Суп-крем з вівсяних пластівців


Легкий і поживний суп з вівсяної крупою доведеться як не можна до речі в холодну міжсезоння, коли головною метою стає захист імунітету. До того ж такий суп містить мінімум калорій і легко засвоюється.
Інгредієнти:

  • вівсянка - 4 ст. ложки;

  • вода - 1 ст.;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • брокколі - 200 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Вівсяні пластівці заливаємо сумішшю гарячої води і молока і варимо 15-20 хвилин, як слід приправивши. Брокколі відварюємо до м'якості, а куряче яйце - круто. Вівсяну кашу збиваємо блендером до бажаної консистенції, розливаємо по тарілках і прикрашаємо суцвіттями брокколі і розрізаним навпіл вареним яйцем.

    Суп вівсяний з овочами


    Простий рецепт вівсяного супу, інгредієнти для якого напевно знайдуться у вас в холодильнику.
    Інгредієнти:

  • курячий бульйон - 5 ст.;

  • вівсянка - 5 ст. ложок;

  • куряче філе - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю і моркву нарізаємо кубиками і закладаємо в киплячий курячий бульйон. Відварну курячу грудку розбираємо на волокна і також додаємо в суп, коли овочі стануть м'якими. Слідом за куркою відправляється вівсянка, рубаний часник і спеції. Варимо суп ще 5-7 хвилин, а після даємо настоятися протягом півгодини.

    Суп з вівсяними пластівцями


    Оригінальний підхід до звичного страві, який відмінно насичує і покращує травлення.
    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 1 ст.;

  • томати у власному соку - 250 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • базилік, орегано - 1 ч. ложка;
  • Вівсяний суп

  • оливкова олія - 5 ст. ложок;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Вівсяні пластівці обсмажуємо без олії до золотистого кольору. На окремій сковороді підсмажити нарізану цибулю, моркву і болгарський перець до м'якості, потім додаємо томати у власному соку і тушкуємо овочі ще 10 хвилин, не забувши приправити. В літр киплячої води закладаємо зажарку, чекаємо коли вода знову закипить і додаємо пластівці. Варимо 5-7 хвилин і подаємо на стіл, прикрасивши яйцями, сухариками або травами. Приємного апетиту!