Окрошка - прекрасний освіжаючий блюдо, яке просто незамінне в літню спеку. Воно не тільки освіжає, але і чудово насичує, при цьому будучи досить корисним легким холодним супом. Варіанти приготування окрошки розрізняються, зокрема використовуються різні види рідин, якими заправляють суп. Це може бути квас, кефір, сироватка або звичайна вода. Останній варіант найбільш прийнятний для багатьох, так як не має специфічного смаку, тому про нього ми і розповімо докладніше.
Рецепт окрошки на воді № 1
Отже, якщо на вулиці тепло і вам хочеться прохолодного супу, ми поділимося радою, як приготувати смачну окрошку на звичайній воді.
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; яйця - 3 шт.; огірок - 2 шт.; редис - 2 шт.; варена ковбаса - 300 г; шинка - 200 г; зелену цибулю і кріп - по пучку; кип'ячена вода - 15 л; сметана - 1 ст. ложка; лимонна кислота - 1 /3 ч. ложки; сіль - за смаком. Приготування Відваріть яйця і картоплю. Наріжте всі овочі, шинку й ковбасу невеликими кубиками, кріп і зелень теж дрібно нашаткуйте. Складіть все що потрібно для окрошки в каструлю, залийте все це водою, приправити сметаною, лимонним соком і сіллю. Надішліть окрошку в холодильник на кілька годин, а потім розлийте по тарілках. При бажанні в кожну тарілку можна додати ще по ложці сметани.
Рецепт окрошки на воді № 2
Якщо ви віддаєте перевагу натуральне м'ясо, а не готову ковбасу і шинку, ми розповімо, як приготувати окрошку на воді з яловичиною.
Інгредієнти: картопля - 1 кг; огірки - 3-4 шт.; яйця - 10 шт.; яловичина - 700-800 г; кріп, петрушка, зелена цибуля - по пучку; вода - 25-3 літра; майонез - 300 г; лимон - 1 шт.; гірчиця - 5 ч. ложок. Приготування Воду закип'ятіть, дайте їй охолонути, а потім поставте в холодильник. Картоплю, яйця і яловичину відварити до готовності. Огірки і зелень помийте і дрібно наріжте. Яйця і яловичину порізати, як вам більше подобається, а картоплю можна теж порізати, або розім'яти товкачиком.
З декількох яєць, перш ніж різати, вийміть жовток.
Складіть всі нарізані інгредієнти, крім зелені і жовтків, в каструлю і візьміться за приготування рідини для заправки. Для цього розімніть залишені жовтки з гірчицею, додайте сік лимона і посоліть. Розбавте цю суміш невеликою кількістю води, влийте в окрошку, а потім додайте в неї решту воду, майонез і зелень. Перемішайте блюдо і розлийте по тарілках.
Зверніть увагу, що заливати окрошку водою можна не всю відразу, а викладати перемішані інгредієнти в тарілки і залити рідиною в них.