Вернуться назад Распечатать

Суп з морської капусти

Суп з морської капусти
Морська капуста - надзвичайно корисний продукт. Вона багата амінокислотами, поліненасиченими жирними кислотами, в ній величезну кількість натрію, магнію, заліза, фосфору. Людям, що мають проблеми з щитовидною залозою, просто необхідно включати в раціон морську капусту. Це практично єдиний продукт, багатий харчовим йодом, який так необхідний для нормального функціонування щитовидної залози. Крім того, морська капуста в своєму складі містить альгінати - речовини, які знешкоджують токсини, підвищують імунітет і знижують ризик захворювань на рак. Також ламінарія (друга назва морської капусти) здатна покращувати роботу кишечника. Загалом, користь незаперечна.
Ламінарію використовують як самостійну страву у вигляді салатів, а також додають до складу інших страв. У цій статті ми вам розповімо рецепти приготування супу з морської капусти.

Корейська суп з морською капустою


У Кореї такий суп називають Миеккук. Це їх національна страва. Його прийнято готувати на дні народження.
Інгредієнти:

  • капуста морська сушена - 30 г;

  • яловича грудинка - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • соєвий соус - 40 мл


  • Приготування
    Спочатку готуємо бульйон з яловичини з цілою цибулиною. Нам потрібно приблизно 15 л рідини. Поки бульйон вариться, сушену морську капусту заливаємо гарячою водою приблизно на півгодини. Коли бульйон готовий, додаємо в нього морську капусту, пропущений через прес часник, подрібнене м'ясо з бульйону і соєвий соус. Пробуємо на смак, якщо солі не вистачає, то досолює. Проварюємо близько 20 хвилин, щоб продукти встигли обмінятися смаками один одного. Суп з сушеної морської капусти готовий. До такого першого страви прийнято подавати відвареної несолоний рис.

    Суп з консервованої морської капусти


    Інгредієнти:

  • морська капуста консервована - 250 г;

  • морква (середня) - 1 шт.;

  • картопля (середній) - 3 шт.;

  • цибуля (невеликий) - 1 шт.;

  • зелений горошок консервований - 120 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • сметана - за смаком;

  • бульйон - 2 л;

  • сіль і перець - за смаком;

  • рослинне масло.

  • Суп з морської капусти

    Приготування
    Картоплю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю подрібнюємо. З лука з морквою робимо засмажку. У бульйон викладаємо підготовлену картоплю варимо близько 10 хвилин. Додаємо підсмажені овочі. З консервованої морської капусти і зеленого горошку зливаємо рідину і додаємо їх у бульйон. Відварене круто яйце натираємо на тертці, також додаємо в бульйон. Все перемішуємо і варимо ще близько 7 хвилин. Сіль і перець додаємо за смаком. Перед подачею до столу кладемо в тарілку трохи сметани. Суп з консервованої морської капусти готовий.