Морська капуста - надзвичайно корисний продукт. Вона багата амінокислотами, поліненасиченими жирними кислотами, в ній величезну кількість натрію, магнію, заліза, фосфору. Людям, що мають проблеми з щитовидною залозою, просто необхідно включати в раціон морську капусту. Це практично єдиний продукт, багатий харчовим йодом, який так необхідний для нормального функціонування щитовидної залози. Крім того, морська капуста в своєму складі містить альгінати - речовини, які знешкоджують токсини, підвищують імунітет і знижують ризик захворювань на рак. Також ламінарія (друга назва морської капусти) здатна покращувати роботу кишечника. Загалом, користь незаперечна.
Ламінарію використовують як самостійну страву у вигляді салатів, а також додають до складу інших страв. У цій статті ми вам розповімо рецепти приготування супу з морської капусти.
Корейська суп з морською капустою
У Кореї такий суп називають Миеккук. Це їх національна страва. Його прийнято готувати на дні народження.
Інгредієнти: капуста морська сушена - 30 г; яловича грудинка - 300 г; цибуля - 1 шт.; часник - 4 зубчики; соєвий соус - 40 мл Приготування Спочатку готуємо бульйон з яловичини з цілою цибулиною. Нам потрібно приблизно 15 л рідини. Поки бульйон вариться, сушену морську капусту заливаємо гарячою водою приблизно на півгодини. Коли бульйон готовий, додаємо в нього морську капусту, пропущений через прес часник, подрібнене м'ясо з бульйону і соєвий соус. Пробуємо на смак, якщо солі не вистачає, то досолює. Проварюємо близько 20 хвилин, щоб продукти встигли обмінятися смаками один одного. Суп з сушеної морської капусти готовий. До такого першого страви прийнято подавати відвареної несолоний рис.
Суп з консервованої морської капусти
Інгредієнти: морська капуста консервована - 250 г; морква (середня) - 1 шт.; картопля (середній) - 3 шт.; цибуля (невеликий) - 1 шт.; зелений горошок консервований - 120 г; яйця - 1 шт.; сметана - за смаком; бульйон - 2 л; сіль і перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Картоплю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю подрібнюємо. З лука з морквою робимо засмажку. У бульйон викладаємо підготовлену картоплю варимо близько 10 хвилин. Додаємо підсмажені овочі. З консервованої морської капусти і зеленого горошку зливаємо рідину і додаємо їх у бульйон. Відварене круто яйце натираємо на тертці, також додаємо в бульйон. Все перемішуємо і варимо ще близько 7 хвилин. Сіль і перець додаємо за смаком. Перед подачею до столу кладемо в тарілку трохи сметани. Суп з консервованої морської капусти готовий.