Після довгої зими, настає час, легкої і освіжаючої їжі. А щоб вона була ще й різноманітною, ми поділимося з вами рецептами холодних супів, які відмінно підійдуть для обіду або вечері.
Холодний суп з редьки
На приготування холодних супів йде зовсім небагато часу, тому з ними можна забути про довгих годин, проведених на кухні.
Інгредієнти: редька - 1 шт.; хлібний квас - 1 л; картопля - 2 шт.; яйця - 4 шт.; сметана - 4 ст. ложки; зелена цибуля - пучок; петрушка, кріп і сіль за смаком. Приготування Яйця і картоплю відваріть. Редьку почистіть, помийте і наріжте соломкою. З картоплі зніміть шкірку і наріжте його кубиками. Яйця, зелень і зелену цибулю теж дрібно поріжте. Складіть всі інгредієнти в каструлю, залийте квасом, посоліть і розлийте суп по тарілках, додавши до нього сметану.
Холодний суп з огірком
Інгредієнти: огірки - 1 кг; болгарський перець - 1 шт.; часник - 1 зубчик; криши білого хліба - 3 ст. ложки; овочевий бульйон - 15 ст.; зелена цибуля - пучок; сіль за смаком. Приготування Перець вимийте і очистіть від насіння. З огірків зніміть шкірку. Наріжте овочі дрібними кубиками. Часник пропустіть через прес, а цибулю очистіть і дрібно наріжте. Огірки, цибуля і перець змішайте і розділіть отриману суміш навпіл. Одну її частину збийте в блендері з 1 ст. бульйону, а іншу - перемішайте з хлібними крихтами.
Складіть все це в каструлю, залийте залишками бульйону, додайте часник, сіль, перемішайте і пробуйте ваш суп.
Корейська холодний суп
Рецепт холодного корейського супу «Кук-сі» дуже простий, а страва виходить ситне і оригінальне.
Інгредієнти: яловичина - 300 г; рисова локшина - 200 г; помідор - 2 шт.; огірок - 2 шт.; редиска - 5-6 шт.; капуста - 200 г; зелень, селеру за смаком; цибуля - 1 шт.; часник - 1-2 зубчики; кунжутна і рослинне масло; оцет і соєвий соус за смаком. Приготування З яєць зробіть омлет і наріжте його соломкою. Зваріть м'ясо і наріжте (бульйон не виливайте). Капусту наріжте, полийте оцтом і обсмажте на рослинному маслі. Помідори натерти на тертці, огірки, редис, селера поріжте тонкими кружечками. Зелень, цибулю і часник подрібніть. Збризніть всі овочі оцтом.
Локшину відваріть, промийте і додайте кунжутного масла. У м'ясний бульйон додати трохи соєвого соусу. У каструлю покладіть локшину, м'ясо, омлет, овочі і зелень, і залийте все це бульйоном. Ваш суп готовий.