Вернуться назад Распечатать

Холодні супи

Холодні супи
Після довгої зими, настає час, легкої і освіжаючої їжі. А щоб вона була ще й різноманітною, ми поділимося з вами рецептами холодних супів, які відмінно підійдуть для обіду або вечері.

Холодний суп з редьки


На приготування холодних супів йде зовсім небагато часу, тому з ними можна забути про довгих годин, проведених на кухні.
Інгредієнти:

  • редька - 1 шт.;

  • хлібний квас - 1 л;

  • картопля - 2 шт.;

  • яйця - 4 шт.;

  • сметана - 4 ст. ложки;

  • зелена цибуля - пучок;

  • петрушка, кріп і сіль за смаком.


  • Приготування
    Яйця і картоплю відваріть. Редьку почистіть, помийте і наріжте соломкою. З картоплі зніміть шкірку і наріжте його кубиками. Яйця, зелень і зелену цибулю теж дрібно поріжте. Складіть всі інгредієнти в каструлю, залийте квасом, посоліть і розлийте суп по тарілках, додавши до нього сметану.

    Холодний суп з огірком


    Інгредієнти:

  • огірки - 1 кг;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • криши білого хліба - 3 ст. ложки;

  • овочевий бульйон - 15 ст.;

  • зелена цибуля - пучок;

  • сіль за смаком.


  • Приготування
    Перець вимийте і очистіть від насіння. З огірків зніміть шкірку. Наріжте овочі дрібними кубиками. Часник пропустіть через прес, а цибулю очистіть і дрібно наріжте. Огірки, цибуля і перець змішайте і розділіть отриману суміш навпіл. Одну її частину збийте в блендері з 1 ст. бульйону, а іншу - перемішайте з хлібними крихтами.
    Складіть все це в каструлю, залийте залишками бульйону, додайте часник, сіль, перемішайте і пробуйте ваш суп.

    Корейська холодний суп


    Рецепт холодного корейського супу «Кук-сі» дуже простий, а страва виходить ситне і оригінальне.
    Інгредієнти:

  • яловичина - 300 г;

  • рисова локшина - 200 г;

  • помідор - 2 шт.;

  • огірок - 2 шт.;

  • редиска - 5-6 шт.;

  • капуста - 200 г;

  • зелень, селеру за смаком;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • кунжутна і рослинне масло;
  • Холодні супи

  • оцет і соєвий соус за смаком.


  • Приготування
    З яєць зробіть омлет і наріжте його соломкою. Зваріть м'ясо і наріжте (бульйон не виливайте). Капусту наріжте, полийте оцтом і обсмажте на рослинному маслі. Помідори натерти на тертці, огірки, редис, селера поріжте тонкими кружечками. Зелень, цибулю і часник подрібніть. Збризніть всі овочі оцтом.
    Локшину відваріть, промийте і додайте кунжутного масла. У м'ясний бульйон додати трохи соєвого соусу. У каструлю покладіть локшину, м'ясо, омлет, овочі і зелень, і залийте все це бульйоном. Ваш суп готовий.