Популярний ресторанну страву суп у хлібі вже давно завоювало серця їдців по всій Європі. Ароматні і густі перші страви, що подаються в горщиках з хлібної кірки, довше зберігають тепло і радують око своєю оригінальністю.
У цій статті ми поділимося з вами рецептами деяких супів для подачі хлібної тарілці.
Рецепт: грибний суп у хлібі
Інгредієнти: печериці - 400 г; селера - 2 стебла; цибулю-шалот - 3 шт.; часник - 3 зубчики; чебрець - 1 ст. ложка; курячий бульйон - 4 ст; вершки - 2/3 ст; круглі булочки - 4 шт.; вустерширський соус - за смаком; оливкова олія - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування У глибоку товстостінну посуд наливаємо оливкову олію і підігріваємо на середньому вогні, відправляємо туди нарізану цибулю і селеру, смажимо 2-3 хвилини, а після додаємо нарізаний часник і чебрець, тримаємо суміш на вогні ще 3 хвилини. Закладаємо нарізані гриби і смажимо до повного випаровування рідини. Наливаємо в каструлю до овочів бульйон, додаємо вустерширський соус, сіль і перець. Варимо суп на маленькому вогні 10 хвилин, накривши кришкою.
Тим часом підготуємо хліб: з булочок зрізаємо верхівку і виймаємо м'якоть, якщо кірка хліба досить щільна і хрустка - наливаємо суп відразу, якщо немає - відправляємо в духовку на пару хвилин.
Суп прибираємо з вогню і збиваємо в блендері до однорідності, додаємо вершки і, якщо необхідно, сіль і перець. Розливаємо суп по хлібним тарілках і відразу ж подаємо до столу, не забувши злегка присипати чебрецем і полити оливковою олією.
Залишився м'якуш також може піти у справу: його, зазвичай, злегка підсушують в духовці або обсмажують на часниковому маслі до рум'яного кольору, а потім присипають таким топпінгом суп або інші страви.
Сирний суп у хлібі
Інгредієнти: круглодонный хліб - 2 шт.; вершкове масло - 2 ст. ложки; борошно - 1/4 ст; курячий бульйон - 1 ст; твердий сир - 200 г; вустерширський соус - 1 ч. ложка; пиво - 1/4 ст; петрушка - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування У товстостінному казанку розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і смажимо 1 хвилину, постійно помішуючи. Поступово підливаємо до суміші бульйон, варимо до загустіння і додаємо тертий сир, вустерширський соус і пиво. Зменшуємо вогонь і варимо суп 8-10 хвилин або до тих пір, поки сир повністю не розплавиться.
З двох буханок хліба зрізаємо верхівки і видаляємо м'якуш, кожен хлібний горщик наповнюємо першою стравою і подаємо до столу. Прикрасити суп в хлібному горщику можна, посипавши його листочками петрушки і додатковою порцією сиру. Приємного апетиту!