Зараз на наших столах все рідше можна зустріти колись делікатесний суп з потрошки домашньої птиці. Це нехитре блюдо відмінно насичує, зігріває, додає сил та енергії і при цьому стоїть фактично копійки. У цій статті ми розповімо про деякі рецепти чудових супів з курячими потрошками.
Розсольник з курячих потрошки
Знаменитий російський розсольник не може існувати без 2 основних інгредієнтів: солоних огірків і потрошки. Розсольник з курячих потрухів зобов'язаний останнім своєї наваристостью і гарним смаком.
Інгредієнти: курячі потрухи - 500 г; картопля - 3 шт.; корінь селери - 50 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; рис - 3 ст. ложки; солоні огірки - 3 шт.; розсіл огірковий - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Курячі потрухи миємо та очищаємо від плівок, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Доводимо воду до кипіння, знімаємо пінку і варимо потрухи 10 хвилин, після чого бульйон проціджують, а самі потрухи нарізаємо і повертаємо у вже чистий бульйон.
Наступними в каструлю відправляються нарізані і обсмажені овочі: цибулю, моркву і селеру. Після них в розсольник можна класти нарізаний соломкою картоплю, а через 5 хвилин і промитий рис. Після того як рис звариться (7-10 хвилин), заправляють розсольник нарізаними огірками, розсолом, сіллю і запашним перцем, варять суп ще 10 хвилин, а після негайно подають до столу. Якщо ж вас цікавлять інші рецепти даного супу, то вам знадобиться стаття «Як готувати розсольник з перловкою?» .
Суп з курячими потрошками - рецепт
Від традиційно російської кухні плавно переміщаємося до англійської, адже надбання англійців - суп курячий з потрохами і локшиною ну ніяк неможливо обійти увагою.
Інгредієнти: потрухи курячі (серця, шлунки, печінка) - 400 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; яєчна локшина - 50 г; курячий бульйон - 2 ст.; петрушка, кріп - 20 г; рослинне масло - для смаження; сіль, перець - за смаком. Приготування Потрухи промиваємо і чистимо, відварюємо в окремих каструлях в злегка підсоленій воді: серця - 40 хвилин, печінка - 25 хвилин, шлуночки - близько 1 години. До речі, останні можна приготувати і на друге, наприклад у вигляді курячих шлуночків у сметані .
Тим часом переходимо до овочів: моркву і цибулю подрібнюємо соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості. Готові курячі потрухи перекладаємо в каструльку з заздалегідь підготовленим бульйоном, туди ж додаємо пасеровку і яєчну локшину. Готовність страви визначається з готовності локшини. Перед подачею суп курячий з потрошками необхідно прикрасити зеленню і половинками перепелиного яйця.