Вернуться назад Распечатать

Суп з зубатки - рецепт

Суп з зубатки - рецепт
Господині іноді боятися готувати страви з зубатки, тому що її м'якоть дуже водяниста і пухка. Незважаючи на ці мінуси м'ясо риби дуже жирне, м'яке і ніжне. Воно також є джерелом багатьох вітамінів, необхідних нашому організму. З неї можна готувати різноманітні страви, будь то смажена риба в клярі, котлети або відварна риба. Сьогодні на обід ми з вами приготуємо рибний суп з зубатки, її м'ясо ідеально підходить для цього.

Рецепт супу з зубатки


Інгредієнти:

  • зубатка (філе) - 3 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • картопля - 5 шт.;

  • зелень кропу - за бажанням;

  • сіль - за смаком;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, нарізаємо соломкою і відварюємо до напівготовності у кип'яченій воді. Рибне філе зубатки гарненько промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і обробити від кісток. Цибулю і перець чистимо і дрібно рубаємо. Спочатку в каструлю з картоплею кидаємо цибулю. Потім кладемо рибку, після чого супчик солимо за смаком і залишаємо на повільному вогні приблизно на 5 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, додаємо солодкий перець, зелень рослинна олія, накриваємо каструлю кришкою і даємо настоятися протягом 5 хвилин. Розливаємо суп з зубатки по тарілках і подаємо до столу.

    Рецепт юшки з зубатки


    Інгредієнти:

  • зубатка - 1 шт.;
  • Суп з зубатки - рецепт

  • картопля - 4 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • геркулес або пшоно - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець, лавровий лист - за смаком.


  • Приготування
    У підсолену киплячу воду кладемо шматочки м'яса зубатки і варимо приблизно 20 хвилин. Потім виймаємо її, прибираємо всі кістки. Бульйон проціджуємо і знову ставимо на вогонь і кладемо м'якоть риби. Картоплю і цибулю чистимо, дрібно ріжемо, моркву - натираємо на тертці. Додаємо овочі в бульйон і кладемо ложку геркулеса. Потім солимо суп, перчимо за смаком. Проварюємо юшку з зубатки ще 10 хвилин і розливаємо по тарілках.
    Якщо ви любите різноманітні супи з дарів річки і моря, то пропонуємо вам приготувати юшку з морського окуня або сирний суп з морепродуктів .