Господині іноді боятися готувати страви з зубатки, тому що її м'якоть дуже водяниста і пухка. Незважаючи на ці мінуси м'ясо риби дуже жирне, м'яке і ніжне. Воно також є джерелом багатьох вітамінів, необхідних нашому організму. З неї можна готувати різноманітні страви, будь то смажена риба в клярі, котлети або відварна риба. Сьогодні на обід ми з вами приготуємо рибний суп з зубатки, її м'ясо ідеально підходить для цього.
Рецепт супу з зубатки
Інгредієнти: зубатка (філе) - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; солодкий перець - 1 шт.; картопля - 5 шт.; зелень кропу - за бажанням; сіль - за смаком; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Картоплю чистимо, нарізаємо соломкою і відварюємо до напівготовності у кип'яченій воді. Рибне філе зубатки гарненько промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і обробити від кісток. Цибулю і перець чистимо і дрібно рубаємо. Спочатку в каструлю з картоплею кидаємо цибулю. Потім кладемо рибку, після чого супчик солимо за смаком і залишаємо на повільному вогні приблизно на 5 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, додаємо солодкий перець, зелень рослинна олія, накриваємо каструлю кришкою і даємо настоятися протягом 5 хвилин. Розливаємо суп з зубатки по тарілках і подаємо до столу.
Рецепт юшки з зубатки
Інгредієнти: зубатка - 1 шт.; картопля - 4 шт.; морква - 1 шт.; геркулес або пшоно - 1 ст. ложка; сіль, перець, лавровий лист - за смаком. Приготування У підсолену киплячу воду кладемо шматочки м'яса зубатки і варимо приблизно 20 хвилин. Потім виймаємо її, прибираємо всі кістки. Бульйон проціджуємо і знову ставимо на вогонь і кладемо м'якоть риби. Картоплю і цибулю чистимо, дрібно ріжемо, моркву - натираємо на тертці. Додаємо овочі в бульйон і кладемо ложку геркулеса. Потім солимо суп, перчимо за смаком. Проварюємо юшку з зубатки ще 10 хвилин і розливаємо по тарілках.
Якщо ви любите різноманітні супи з дарів річки і моря, то пропонуємо вам приготувати юшку з морського окуня або сирний суп з морепродуктів .