Ми, на відміну від народів заходу, звикли, що обід повинен включати перші гарячі страви. Для організму це надзвичайно корисно, адже гарячий суп налаштовує шлунково-кишковий тракт на правильну роботу. Прекрасною альтернативою звичайним супів є різні супи-пюре. У цій статті ми розповімо вам декілька варіантів приготування кукурудзяного супу-пюре.
Кукурудзяний суп-пюре з креветками
Інгредієнти: кукурудза консервована - 300 г; борошно пшеничне - 2 ст. ложки; очищені креветки - 300 г; масло вершкове - 30 г; молоко - 400 мл; вода - 400 мл; сіль, зелень, спеції - за смаком. Приготування З кукурудзи зливаємо рідину і перетираємо її в блендері до пюреобразного стану. Перекладаємо масу в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Окремо підігріваємо молоко. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому борошно, помішуючи, щоб не було грудочок. Тепер в сковороду виливаємо молоко і доводимо отриману масу до кипіння. Після цього відразу переливаємо молочну суміш у каструлю з кукурудзою. Варимо близько 10 хвилин, помішуючи, щоб суп не пригорів. Потім додаємо очищені креветки, сіль і спеції за смаком, витримуємо суп на невеликому вогні ще близько 10 хвилин. Суп-пюре з консервованої кукурудзи з креветками подаємо до столу гарячим, додавши подрібнену зелень, з сухариками зі смаком креветок. Замість сухариків можна використовувати кукурудзяні пластівці або чіпси.
Кукурудзяний суп-пюре з куркою
Інгредієнти: курячий бульйон - 500 мл; консервована кукурудза - 2 банки (по 340 г); картопля - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; вершки 20%-ної жирності - 400 мл; відварене куряче м'ясо - 200 г; сіль, каррі, розмарин, чебрець - за смаком; оливкова олія. Приготування Цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо на оливковій олії в глибокій сковороді. Додаємо в ту ж сковороду кубики очищеного картоплі, заливаємо все бульйоном, доводимо до кипіння.
Потім додаємо кукурудзу, зливши з неї попередньо рідина, сіль, спеції і тушкуємо, поки картопля не стане м'яким. Після цього переливаємо суміш у блендер і перетираємо до пюреподібної консистенції. Переливаємо пюре в каструлю, додаємо вершки, помішуючи, нагріваємо суп до кипіння доводити не потрібно. Розливаємо кукурудзяний суп-пюре по тарілках, додаємо подрібнене куряче м'ясо. Подаємо з тостами або грінками.
Якщо вам подобаються такі гарячі страви, то радимо вам приготувати суп-пюре з сочевиці і суп-пюре з селери . Це дуже смачно і корисно!