Якщо ви захотіли зварити незвичайний легкий супчик і порадувати своїх близьких чимось новеньким, пропонуємо вам розглянути декілька цікавих рецептів супу з кукурудзою.
Кукурудзяний суп з креветками
Інгредієнти: кукурудза консервована - 250 г; вершкове масло - 2 ст. ложки; очищені креветки - 200 г; молоко - 2 ст.; вода - 2 ст.; пшеничне борошно - 2 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування З кукурудзи обережно зливаємо всю рідину і подрібнюємо в блендері до однорідного стану. Перекладаємо її в каструлю і заливаємо кип'яченою водою. Доводимо суміш до кипіння і відставляємо в сторону. Молоко окремо підігріваємо. У мисочці розтоплюємо вершкове масло, поступово всипаємо борошно, постійно заважаючи, а потім вливаємо тепле молоко. Перекладаємо отриману суміш до кукурудзі і доводимо все до кипіння. Потім додаємо креветки і солимо суп по смаку. За бажанням додаємо зелень, сир або сухарі з хліба. Це перше блюдо виходить дуже схожим на кукурудзяний су-пюре , так що якщо вона вам сподобається, то можна сміливо готувати і інша страва.
Сирний суп з кукурудзою
Інгредієнти: вершкове масло - 3 ст. ложки; зелена цибуля - 30 р; сир - 150 г; бекон - 100 г; кукурудза консервована - 250 г; борошно - 3 ст. ложки; бульйон - 4 ст.; молоко - 1 ст.; вершки - 1 ст. Приготування Як приготувати кукурудзяний суп? У глибокій сковороді розтоплюємо невеликий шматочок вершкового масла. Обсмажуємо на ньому подрібнений бекон з цибулею до золотистого кольору. Потім додаємо дрібно порізаний перець, викладаємо консервовану кукурудзу і тушкуємо все протягом 5 хвилин, помішуючи. Далі додаємо борошно і акуратно вливаємо бульйон, вершки і молоко. Накриваємо кришкою і варимо приблизно 15 хвилин на повільному вогні. Потім кидаємо дрібно нарізану цибулю і даємо супу трохи загуснути. Додаємо тертий сир, солимо, перчимо до смаку, перемішуємо і розливаємо по тарілках. Сподобався супчик? Значить, ви любите сирний смак? Тоді для вас є ще один приголомшливий рецепт - сирний суп з морепродуктів .
Мексиканський суп з кукурудзою
Інгредієнти: кукурудза консервована - 250 г; консервована квасоля з чилі - 250 г; болгарський перець - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; кріп - за бажанням; курячий бульйон - 2 л; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт. Приготування У заздалегідь зварений курячий бульйон додаємо нарізану соломкою очищений картопля, консервовану кукурудзу без соку і квасоля. На сковороді обсмажуємо нашатковану моркву, цибулю і болгарський перець. Далі перекладаємо овочеву обжарку в бульйон, перемішуємо. Солимо, перчимо за смаком, накриваємо кришкою і варимо суп протягом 20 хвилин на повільному вогні. Перед подачею на стіл, розливаємо його по тарілках, посипаємо подрібненим кропом. Приємного вам апетиту!