Вернуться назад Распечатать

Суп з кукурудзою

Суп з кукурудзою
Якщо ви захотіли зварити незвичайний легкий супчик і порадувати своїх близьких чимось новеньким, пропонуємо вам розглянути декілька цікавих рецептів супу з кукурудзою.

Кукурудзяний суп з креветками


Інгредієнти:

  • кукурудза консервована - 250 г;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • очищені креветки - 200 г;

  • молоко - 2 ст.;

  • вода - 2 ст.;

  • пшеничне борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    З кукурудзи обережно зливаємо всю рідину і подрібнюємо в блендері до однорідного стану. Перекладаємо її в каструлю і заливаємо кип'яченою водою. Доводимо суміш до кипіння і відставляємо в сторону. Молоко окремо підігріваємо. У мисочці розтоплюємо вершкове масло, поступово всипаємо борошно, постійно заважаючи, а потім вливаємо тепле молоко. Перекладаємо отриману суміш до кукурудзі і доводимо все до кипіння. Потім додаємо креветки і солимо суп по смаку. За бажанням додаємо зелень, сир або сухарі з хліба. Це перше блюдо виходить дуже схожим на кукурудзяний су-пюре , так що якщо вона вам сподобається, то можна сміливо готувати і інша страва.

    Сирний суп з кукурудзою


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • зелена цибуля - 30 р;

  • сир - 150 г;

  • бекон - 100 г;

  • кукурудза консервована - 250 г;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • бульйон - 4 ст.;

  • молоко - 1 ст.;

  • вершки - 1 ст.


  • Приготування
    Як приготувати кукурудзяний суп? У глибокій сковороді розтоплюємо невеликий шматочок вершкового масла. Обсмажуємо на ньому подрібнений бекон з цибулею до золотистого кольору. Потім додаємо дрібно порізаний перець, викладаємо консервовану кукурудзу і тушкуємо все протягом 5 хвилин, помішуючи. Далі додаємо борошно і акуратно вливаємо бульйон, вершки і молоко. Накриваємо кришкою і варимо приблизно 15 хвилин на повільному вогні. Потім кидаємо дрібно нарізану цибулю і даємо супу трохи загуснути. Додаємо тертий сир, солимо, перчимо до смаку, перемішуємо і розливаємо по тарілках. Сподобався супчик? Значить, ви любите сирний смак? Тоді для вас є ще один приголомшливий рецепт - сирний суп з морепродуктів .

    Мексиканський суп з кукурудзою


    Інгредієнти:

  • кукурудза консервована - 250 г;

  • консервована квасоля з чилі - 250 г;
  • Суп з кукурудзою

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • кріп - за бажанням;

  • курячий бульйон - 2 л;

  • картопля - 3 шт.;

  • морква - 1 шт.


  • Приготування
    У заздалегідь зварений курячий бульйон додаємо нарізану соломкою очищений картопля, консервовану кукурудзу без соку і квасоля. На сковороді обсмажуємо нашатковану моркву, цибулю і болгарський перець. Далі перекладаємо овочеву обжарку в бульйон, перемішуємо. Солимо, перчимо за смаком, накриваємо кришкою і варимо суп протягом 20 хвилин на повільному вогні. Перед подачею на стіл, розливаємо його по тарілках, посипаємо подрібненим кропом. Приємного вам апетиту!