Брокколі - надзвичайно корисний продукт. Недарма його часто використовують в якості прикорму малюкам. Броколі є прекрасним борцем з повнотою, виразку і навіть рак. Крім того брокколі містить просто величезна кількість вітамінів - в ній багато вітаміну С (набагато більше, ніж у цитрусових), А, КК і РР. Також брокколі - хороший джерело натрію, калію, кальцію, фосфору. І плюс до всього цей продукт ще й низькокалорійний - в 100 грамах брокколі міститься всього близько 30 ккал. Загалом, не продукт, а справжній скарб. Саме тому потрібно намагатися, щоб вона нашому столі була присутня якомога частіше. Зараз ми поповнимо вашу кулінарну колекцію і розповімо, як приготувати смачний суп пюре з брокколі.
Крем-суп з брокколі - рецепт
Інгредієнти: брокколі - 1 кг; цибуля-порей - 1 шт.; цибуля шалот - 1 шт.; вершки - 150 мл; вершкове масло - 30 г; овочевий бульйон - 800 мл; жовтки - 2 шт.; борошно - 1 ст. ложка; сіль, спеції - за смаком. Приготування Капусту броколі поділяємо на суцвіття і добре промиваємо. Складаємо в каструлю, заливаємо водою і після закипання відварюємо протягом 2 хвилин. Після цього відкидаємо на друшляк. Кілька міцних суцвіть можна відкласти для прикраси. Тепер чистимо цибулю порей і шалот і нарізаємо тоненькими скибочками. У глибокій сковороді розтоплюємо вершкове олію, розігріваємо його й обсмажуємо цибулю до прозорості. Потім додаємо борошно, перемішуємо і смажимо ще близько хвилини. Тепер викладаємо в сковороду брокколі і заливаємо все бульйоном. Тушкуємо на середньому вогні близько 15 хвилин. Після чого переливаємо суміш у блендер і подрібнюємо до кремоподібного стану. За смаком додаємо сіль і спеції. В окремому посуді збиваємо сирі жовтки з вершками і вливаємо в суп. Прогріваємо суп, але до кипіння не доводимо, і вимикаємо. Перед подачею до столу в кожну тарілку викладаємо невелике суцвіття капусти. Ну, ось і все, вершковий суп-пюре з брокколі готовий, їсти його краще гарячим!
Суп-пюре з капусти броколі
Інгредієнти: м'ясний бульйон - 1 л; картопля - 2 шт.; морква - 1 шт.; капуста брокколі - 2 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; вершки - 15 склянки; борошно - 1 ст. ложка; сіль, перець, спеції - за смаком. Приготування Готуємо овочі: капусту ділимо на суцвіття, картоплю, моркву чистимо і нарізаємо кубиками. Все добре промиваємо і складаємо в каструлю. Заливаємо овочі частиною бульйону так, щоб вони були злегка прикриті рідиною. Відварюємо до готовності, після чого розминаємо їх до стану пюре. Додаємо решту бульйону і доводимо до кипіння. Готуємо соус: на сковороду з розтопленим вершковим маслом додаємо борошно, перемішуємо, щоб не було грудочок, і вливаємо вершки, уварюють до загусання. Додаємо готовий соус в суп і кип'ятимо ще 10 хвилин, періодично помішуючи. Крем суп-пюре з брокколі чудово поєднується з грінками з білого хліба. Приємного апетиту!
Крем-суп з брокколі і блакитного сиру - рецепт
Інгредієнти: брокколі - 1 головка; ріпчаста цибуля - 2 шт.; вершкове масло - 20 г; вершки - 250 мл; молоко - 750 мл; блакитний сир - 100 г; часник - 1 зубчик; сіль, спеції - за смаком. Приготування У каструлі з товстим дном або в глибокій сковороді розтоплюємо вершкове масло і смажимо у ньому подрібнену цибулю до м'якості. Туди ж додаємо часник, пропущений через прес, суцвіття брокколі. Все заливаємо молоком і тушкуємо на невеликому вогні близько півгодини. Після цього додаємо вершки, подрібнений блакитний сир, сіль, спеції за смаком і готуємо ще близько 10 хвилин. Подрібнюємо суп блендером. Подаємо вершковий крем-суп з брокколі з шматочками блакитного сиру і вершками.
Можливо, вам припадуть до смаку рецепти крем-супу з гарбуза і супу-пюре з селери.