Так хочеться іноді зварити на обід щось незвичайне, делікатесне і смачне, щоб порадувати себе і своїх близьких. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування супу з мідіями, який неодмінно сподобаються всім без винятку.
Суп з мідіями і локшиною
Інгредієнти: мідії - 100 г; цибуля ріпчаста - 05 шт.; вершкове масло - 20 г; сіль, спеції - за смаком; рибний бульйон - 400 мл; локшина - 50 р. Приготування Мідії промиваємо і обсмажуємо з дрібно нашаткованою цибулею і корінням на вершковому маслі. Відварюємо локшину протягом 3-х хвилин в злегка підсоленій воді, відкидаємо на сито і добре промиваємо. Потім кладемо в киплячий бульйон мідії з цибулею і локшину, закриваємо кришкою і варимо на слабкому вогні протягом 20 хвилин до готовності. При подачі на стіл розливаємо суп по тарілках і посипаємо дрібно посіченою свіжої зеленню.
Суп з мідіями і сиром
Любителі сиру напевно оцінять рецепт сирного супу з морепродуктів : креветками і мідіями.
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сушений часник - за смаком; морква - 1 шт.; сир плавлений - 3 шт.; мідії - 200 г; королівські креветки - 150 г; часникові сухарики - 150 р. Приготування Для приготування сирного супу з мідіями, картоплю, цибулю та моркву очищаємо і відварюємо в злегка підсоленій воді. Потім відливаємо півсклянки отриманого овочевого бульйону, а решту подрібнюємо в пюре за допомогою блендера. Плавлені сирки нарізаємо дрібними кубиками і розчиняємо в відлитому овочевому бульйоні, ретельно перемішуємо і вливаємо отриману сирну масу тонкою цівкою в суп. Закриваємо каструлю кришкою і варимо ще хвилин 5-7 додавши в блюдо трохи сушеного часнику за смаком. Заздалегідь зварені окремо мідії і креветки розкладаємо по тарілках, наливаємо суп і додаємо сухарики. Ось і все, суп з креветками і мідіями готовий, можна кликати всіх до столу.
Також спробуйте використовувати мідії для приготування томатного супу з морепродуктів , вийде дуже смачно. Приємного вам апетиту!