Суп фо - це традиційне в'єтнамське блюдо з локшиною, який при сервіровці додається курка, яловичина або морепродукти. Ароматний, смачний, зігріваючий і насичений, він досить простий у приготуванні і не залишить нікого байдужим. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти приготування в'єтнамської супу фо.
Рецепт супу фо з куркою
Інгредієнти: рисова локшина - 100 г; вода - 2 л; курка - 600 г; лайм - 05 шт.; м'ята, перець чилі - за смаком; зелена цибуля для прикраси; рибний соус - 1 ст. ложка. Приготування Як приготувати в'єтнамський суп фо? Спочатку варимо курячий бульйон, додавши в нього трохи подрібненого перчика чилі. Готову курку охолоджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкою соломкою в бульйон. Окремо відварюємо скляну рисову локшину, слідуючи інструкціям, вказаним на упаковці. Далі перекладаємо її в бульйон і перемішуємо. Перед подачею на стіл додаємо у в'єтнамський суп фо з куркою листя свіжої м'яти і вичавлюємо половинку лайма. Зверху посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і заправляємо рибним соусом.
Суп фо з яловичиною
Інгредієнти: рисова локшина - 100 г; арахісове масло - 1 ст. ложка; яловиче філе - 400 г; вода - 3 л; консервована квасоля - 100 г; рибний соус - за смаком; лайм - 05 шт.; листя базиліка; перець чилі, сіль - за смаком; кориця - 2 шт.; аніс, гвоздика, імбир - за смаком. Приготування Як приготувати суп фо? Яловиче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім акуратно знімаємо зайвий жир і проціджуємо бульйон. Локшину кладемо в іншу каструлю, заливаємо її окропом і залишаємо хвилин на 5 потім воду зливаємо. У сковороду наливаємо олію і розігріваємо його. Яловичину нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо. Додаємо всі підготовлені інгредієнти в м'ясний бульйон, кладемо квасолю, приправляємо суп рибним соусом і збризкуємо лаймовим соком. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо листям свіжого базиліка і перчиком чилі.
Суп фо з морепродуктів
Інгредієнти: морква - 05 шт.; цибуля ріпчаста - 05 шт.; часник - 2 зубчики; рисова локшина - 100 г; імбир - за смаком; кальмари - 6 шт.; креветки - 5 шт.; лимон - 2 зубчики; зелена цибуля, базилік, петрушка; соєвий соус - 2 ст. ложки; рибний соус - 3 ст. ложки; гранульований бульйон - 1 ст. ложка; вода - 2 л. Приготування Як готувати суп фо? Локшину заздалегідь відварюємо згідно інструкції на упаковці. Очищаємо овочі, моркву нарізаємо тонкою
соломкою, а цибулю та часник - тонкими пластинками. Беремо невелику каструлю, наливаємо в неї рослинне масло і кидаємо туди часник, моркву, імбир, цибуля і додаємо трохи рибного соусу. Обсмажуємо все в протягом 5 хвилин, а потім заливаємо водою. Доводимо до кипіння, додаємо гранульований бульйон і вимикаємо.
В глибокі тарілки кладемо по жмені готової локшини, очищені креветки і порізані кальмари кільцями. Заливаємо локшину гарячим бульйоном так, щоб він повністю накрив морепродукти. Додаємо в кожну тарілку соєвий соус, вичавлюємо часточку лимона, посипаємо зеленню і подаємо супчик готовий до столу.
Шанувальникам східної кухні рекомендуємо скуштувати два популярні страви китайської кухні: рисову локшину з овочами і фунчозу з куркою .