Вернуться назад Распечатать

Суп фо

Суп фо
Суп фо - це традиційне в'єтнамське блюдо з локшиною, який при сервіровці додається курка, яловичина або морепродукти. Ароматний, смачний, зігріваючий і насичений, він досить простий у приготуванні і не залишить нікого байдужим. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти приготування в'єтнамської супу фо.

Рецепт супу фо з куркою


Інгредієнти:

  • рисова локшина - 100 г;

  • вода - 2 л;

  • курка - 600 г;

  • лайм - 05 шт.;

  • м'ята, перець чилі - за смаком;

  • зелена цибуля для прикраси;

  • рибний соус - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Як приготувати в'єтнамський суп фо? Спочатку варимо курячий бульйон, додавши в нього трохи подрібненого перчика чилі. Готову курку охолоджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкою соломкою в бульйон. Окремо відварюємо скляну рисову локшину, слідуючи інструкціям, вказаним на упаковці. Далі перекладаємо її в бульйон і перемішуємо. Перед подачею на стіл додаємо у в'єтнамський суп фо з куркою листя свіжої м'яти і вичавлюємо половинку лайма. Зверху посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і заправляємо рибним соусом.

    Суп фо з яловичиною


    Інгредієнти:

  • рисова локшина - 100 г;

  • арахісове масло - 1 ст. ложка;

  • яловиче філе - 400 г;

  • вода - 3 л;

  • консервована квасоля - 100 г;

  • рибний соус - за смаком;

  • лайм - 05 шт.;

  • листя базиліка;

  • перець чилі, сіль - за смаком;

  • кориця - 2 шт.;

  • аніс, гвоздика, імбир - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати суп фо? Яловиче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім акуратно знімаємо зайвий жир і проціджуємо бульйон. Локшину кладемо в іншу каструлю, заливаємо її окропом і залишаємо хвилин на 5 потім воду зливаємо. У сковороду наливаємо олію і розігріваємо його. Яловичину нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо. Додаємо всі підготовлені інгредієнти в м'ясний бульйон, кладемо квасолю, приправляємо суп рибним соусом і збризкуємо лаймовим соком. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо листям свіжого базиліка і перчиком чилі.

    Суп фо з морепродуктів


    Інгредієнти:

  • морква - 05 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 05 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • рисова локшина - 100 г;

  • імбир - за смаком;

  • кальмари - 6 шт.;

  • креветки - 5 шт.;

  • лимон - 2 зубчики;

  • зелена цибуля, базилік, петрушка;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • рибний соус - 3 ст. ложки;

  • гранульований бульйон - 1 ст. ложка;

  • вода - 2 л.


  • Приготування
    Як готувати суп фо? Локшину заздалегідь відварюємо згідно інструкції на упаковці. Очищаємо овочі, моркву нарізаємо тонкою
    Суп фо
    соломкою, а цибулю та часник - тонкими пластинками. Беремо невелику каструлю, наливаємо в неї рослинне масло і кидаємо туди часник, моркву, імбир, цибуля і додаємо трохи рибного соусу. Обсмажуємо все в протягом 5 хвилин, а потім заливаємо водою. Доводимо до кипіння, додаємо гранульований бульйон і вимикаємо.
    В глибокі тарілки кладемо по жмені готової локшини, очищені креветки і порізані кальмари кільцями. Заливаємо локшину гарячим бульйоном так, щоб він повністю накрив морепродукти. Додаємо в кожну тарілку соєвий соус, вичавлюємо часточку лимона, посипаємо зеленню і подаємо супчик готовий до столу.
    Шанувальникам східної кухні рекомендуємо скуштувати два популярні страви китайської кухні: рисову локшину з овочами і фунчозу з куркою .