Вернуться назад Распечатать

Яловичий бульйон

Яловичий бульйон
У рецептах нижче ми розповімо, як варити яловичий бульйон, щоб він вийшов наваристим і смачним. Крім цього, ми дамо відповідь на питання, як зробити прозорим яловичий бульйон і скільки часу займає його приготування.


Яловичий бульйон на кісточці



Найсмачніший яловичий бульйон - той, який вариться з кісточкою. Саме кістки дають навар, без якого страва втрачає свій неповторний смак.

Інгредієнти:


  • яловичина (шматок з кісточкою) - 1 кг;

  • цибуля - 2 шт.;

  • селера - 3 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • цибуля порей - 1 шт.;

  • чорний перець, горошок - 10 шт.;

  • сіль - за смаком.



  • Приготування

    Відповісти на питання, як зварити яловичий бульйон прозорий, досить просто, головне уважно слідувати наведеним нижче інструкцій. Щоб при кипінні м'ясо виділяла менше піни, необхідно попередньо замочити його в холодній воді на 1 годину. Після цього слід злити воду, в якій знаходилося м'ясо, промити його, залити новою водою, відправити посуд на плиту і довести рідину до кипіння. Коли м'ясо почне кипіти, треба зняти піну, зробити вогонь якомога меншим і додати в каструлю перець, лавровий лист і спеції.

    Моркву і цибулини необхідно розрізати навпіл і обсмажити на сковороді кілька хвилин. Після цього їх можна відправити в каструлю з бульйоном разом з нарізаним селерою.

    Далі потрібно варити бульйон протягом 2 годин, при цьому не потрібно накривати каструлю кришкою, інакше рідина стане каламутною. Скільки вариться яловичий бульйон, залежить від м'яса та його розмірів, тому цей процес може зайняти менше двох годин.

    Готовий бульйон процідити і позбавитися від зайвих овочів, а можна просто додати до нього варену локшину і є його в якості повноцінного першого страви.


    Бульйон з яловичих кісток



    Як готувати яловичий бульйон м'ясний частині ми визначилися, тепер залишилося зрозуміти, як приготувати його з одних кісток.
    Інгредієнти:

  • вода - 25 л;

  • кістки яловичі - 500 г;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • перець горошком - 10 шт.;

  • Яловичий бульйон
  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Яловичі кістки необхідно залити водою і поставити каструлю на повільний вогонь. Туди ж слід додати цілу цибулину.
    Коли вода почне закипати, необхідно зняти пінку, після чого додати в каструлю перець, сіль, ретельно все перемішати і варити ще 25-30 хвилин. Коли бульйон буде готовий, цибулю потрібно вийняти і викинути, а саму юшку процідити і використовувати для приготування задуманого страви.
    Готовий яловичий бульйон можна використовувати в якості основи для борщу , або солянки .