Якщо вам вже набридли м'ясні і курячі бульйони, то відмінною альтернативою можуть стати морепродукти. Суп з мідій - дуже смачне і популярний перше блюдо. Ця страва містить багато корисних речовин і мікроелементів, а приготувати його зовсім не складно. Давайте розглянемо з вами рецепти супів з мідій.
Суп з креветок і мідій
Інгредієнти: тигрові креветки - 5 шт.; лосось - 100 г; мідії - 4 шт.; капуста брокколі - 30 г; стебло селери - 40 г; зелена стручкова квасоля - 30 г; болгарський перець - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; томатна паста - 30 г; перець чилі - 1 шт.; вершкове масло - 30 г; борошно - 2 ч. ложки; вода - 500 мл; сіль - за смаком; оливкова олія - 2 ст. ложки. Приготування У глибоку сковороду або каструльку наливаємо трохи оливкової олії, викладаємо томатну пасту і обсмажуємо її протягом 2 хвилин, постійно помішуючи. Потім обережно вливаємо окріп і все розмішуємо. Далі додаємо заздалегідь обсмажений на маслі борошно і перемішуємо вінчиком. Селеру, моркву, цибулю і болгарський перець очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками і пасеруємо на оливковій олії, на середньому вогні протягом 3 хвилин. Додаємо обсмажені овочі в суп і варимо все приблизно 5 хвилин при закритій кришці, безперервно помішуючи. Лосось дрібно нарізаємо і кладемо в суп разом з брокколі, квасолею, креветками, мідіями і перцем чилі. Приправляємо все сіллю, спеціями за смаком і проварюємо томатний суп з морепродуктів протягом 3 хвилин. Готовий суп з м'яса мідій розливаємо по тарілках, посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Крем-суп з мідій рецепт
Інгредієнти: мідії - 1 кг; біле сухе вино - 400 мл; вершки 35% - 250 мл; яєчний жовток - 1 шт.; порошок каррі - 05 ч. ложки; зелень петрушки, чебрець - за бажанням; сіль, білий перець - за смаком. Приготування Для приготування супу з мідій з вершками, морепродукти очищаємо, промиваємо і кладемо в каструлю. Додаємо чебрець,
петрушку, а потім вливаємо вино, накриваємо кришкою і варимо до тих пір, поки мідії повністю не розкриються. Далі обережно виймаємо їх, залишаємо остигати і виймаємо з раковин.
Залишився відвар проціджуємо через сито в невелику каструлю і доводимо на повільному вогні до кипіння. У глибокій мисці збиваємо вершки з яєчним жовтком, вливаємо трохи гарячого відвару, перемішуємо і переливаємо отриману суміш у каструлю. Трохи нагріваємо суп з морепродуктів , не доводячи до кипіння. Потім приправляємо білим перцем, сіллю і каррі. Розливаємо готовий крем-суп з мідій по тарілках, прикрашаємо відкладеними мідіями і посипаємо дрібно нарізаною зеленню.
Приємного вам апетиту!