Вернуться назад Распечатать

Гороховий суп з копченими реберцями

Гороховий суп з копченими реберцями
Один з супів, який люблять і діти і дорослі. Приємна, м'яка консистенція, пряний з нотками серпанок аромат. Деякі люблять гороховий суп зварений таким чином, щоб горошинки зберігали свою форму.
Густий наваристий суп - просто мрія, коли хочеться ситно пообідати. Здорово є такий суп, похрустивая сухариками, приготованими з пшеничного хліба - щойно з духовки.
Суп гороховий з реберцями при всій своїй ситності не дуже калорійний. Містить на 100 г приблизно 60-90 ккал і велику кількість білка.
Гороховий суп краще не їсти при серйозних захворюваннях нирок, при хворобах жовчного міхура або порушеному кровообігу.
Гороховий Суп з копченими реберцями готувати не складно, якщо ви знаєте про те, що:

  • якщо горох перед варінням полежить кілька годин у холодній воді, він звариться значно швидше;

  • колотий горох можна варити відразу без замочування;

  • розварюється сухий горох приблизно за півтори години;

  • копчені реберця не потрібно варити більш півгодини;

  • якщо вода випарувалася, то налийте в каструлю можна тільки окріп, інакше горох буде твердим;

  • гороховий суп рекомендується їсти з великою кількістю зелені кропу, тоді здуття живота вам не загрожує.



  • Гороховий суп - рецепт зі свинячими реберцями


    Інгредієнти:

  • свинячі реберця - 05 кг;

  • горох сушений - 1 склянка;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля-порей - 1 шт.;

  • олія оливкова;

  • картопля - 4 шт.;

  • кріп - 1 пучок;

  • білий хліб - 2 скибочки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Варимо горох приблизно близько години.
    Закладаємо копчені свинячі реберця, порубані на порційні шматки.
    В цей час займаємося приготуванням пасерування для супу. Кубики моркви і цибулі підсмажуємо на олії. Додаємо за смаком перчик, краще чорний, улюблені трави. Пасерування додаємо в суп.
    Скибочки батона перетворюємо в кубики і підсушуємо, щоб хрумтіли. Можна додати жменьку прямо в суп, а можна окремо подати - хай бере, хто захоче.

    Гороховий суп з говяжьими реберцями


    Додавання молока надає йому особливі смакові нотки.
    Інгредієнти:

  • яловичі реберця - 05 кг;

  • горох сушений - 1 склянка;

  • картопля - 05 кг;

  • цибулина (середня) - 1 шт.;

  • морква (середня) - 1шт.;

  • олія рослинна;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • молоко - 05 л;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • кріп.


  • Приготування
    Развариваем горох, а потім і картоплю. Протираємо крізь сито, доливаємо молоко і знову ставимо на вогонь.
    Пасеруємо овочі з борошном і спеціями. Додаємо в суп.
    Туди ж слідом кладемо шматочки копчених яловичих реберець.
    Варимо хвилин десять.
    Яскраво-жовтий гороховий суп з копченостями і зеленню - дуже гарне поєднання. А краса при прийомі їжі - справа важлива.

    Гороховий суп з баранячими реберцями і зеленим горошком


    Зелений горошок для цього супу беремо або свіжий або заморожений.
    Інгредієнти:

  • горох сушений - 250 г;

  • горошок зелений - 250 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • баранячі реберця, копчені - 05 кг;

  • олія рослинна;

  • винний червоний оцет - 2 ст. ложки;

  • сметана - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • Гороховий суп з копченими реберцями
  • м'ята.


  • Приготування
    Як готувати гороховий суп? Як завжди варимо попередньо замочений горох до напівготовності. Додаємо підсмажену моркву і цибулю. Додаємо зелений горошок, копчені реберця і варимо хвилин п'ятнадцять. Заправляємо суп оцтом, підсолюємо і перчимо. Подаємо зі сметаною, посипаємо свіжою, дрібно нарізаною м'ятою.
    Гороховий суп з копченими реберцями - страва досить звичайне, але, виявляється, навіть цим супом можна здивувати домашніх, приготувавши його, використовуючи новий оригінальний рецепт.