Один з супів, який люблять і діти і дорослі. Приємна, м'яка консистенція, пряний з нотками серпанок аромат. Деякі люблять гороховий суп зварений таким чином, щоб горошинки зберігали свою форму.
Густий наваристий суп - просто мрія, коли хочеться ситно пообідати. Здорово є такий суп, похрустивая сухариками, приготованими з пшеничного хліба - щойно з духовки.
Суп гороховий з реберцями при всій своїй ситності не дуже калорійний. Містить на 100 г приблизно 60-90 ккал і велику кількість білка.
Гороховий суп краще не їсти при серйозних захворюваннях нирок, при хворобах жовчного міхура або порушеному кровообігу.
Гороховий Суп з копченими реберцями готувати не складно, якщо ви знаєте про те, що:
якщо горох перед варінням полежить кілька годин у холодній воді, він звариться значно швидше; колотий горох можна варити відразу без замочування; розварюється сухий горох приблизно за півтори години; копчені реберця не потрібно варити більш півгодини; якщо вода випарувалася, то налийте в каструлю можна тільки окріп, інакше горох буде твердим; гороховий суп рекомендується їсти з великою кількістю зелені кропу, тоді здуття живота вам не загрожує. Гороховий суп - рецепт зі свинячими реберцями
Інгредієнти: свинячі реберця - 05 кг; горох сушений - 1 склянка; морква - 1 шт.; цибуля-порей - 1 шт.; олія оливкова; картопля - 4 шт.; кріп - 1 пучок; білий хліб - 2 скибочки; сіль, перець - за смаком. Приготування Варимо горох приблизно близько години.
Закладаємо копчені свинячі реберця, порубані на порційні шматки.
В цей час займаємося приготуванням пасерування для супу. Кубики моркви і цибулі підсмажуємо на олії. Додаємо за смаком перчик, краще чорний, улюблені трави. Пасерування додаємо в суп.
Скибочки батона перетворюємо в кубики і підсушуємо, щоб хрумтіли. Можна додати жменьку прямо в суп, а можна окремо подати - хай бере, хто захоче.
Гороховий суп з говяжьими реберцями
Додавання молока надає йому особливі смакові нотки.
Інгредієнти: яловичі реберця - 05 кг; горох сушений - 1 склянка; картопля - 05 кг; цибулина (середня) - 1 шт.; морква (середня) - 1шт.; олія рослинна; борошно - 1 ст. ложка; молоко - 05 л; сіль, спеції - за смаком; кріп. Приготування Развариваем горох, а потім і картоплю. Протираємо крізь сито, доливаємо молоко і знову ставимо на вогонь.
Пасеруємо овочі з борошном і спеціями. Додаємо в суп.
Туди ж слідом кладемо шматочки копчених яловичих реберець.
Варимо хвилин десять.
Яскраво-жовтий гороховий суп з копченостями і зеленню - дуже гарне поєднання. А краса при прийомі їжі - справа важлива.
Гороховий суп з баранячими реберцями і зеленим горошком
Зелений горошок для цього супу беремо або свіжий або заморожений.
Інгредієнти: горох сушений - 250 г; горошок зелений - 250 г; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; баранячі реберця, копчені - 05 кг; олія рослинна; винний червоний оцет - 2 ст. ложки; сметана - 100 г; сіль, перець - за смаком; м'ята. Приготування Як готувати гороховий суп? Як завжди варимо попередньо замочений горох до напівготовності. Додаємо підсмажену моркву і цибулю. Додаємо зелений горошок, копчені реберця і варимо хвилин п'ятнадцять. Заправляємо суп оцтом, підсолюємо і перчимо. Подаємо зі сметаною, посипаємо свіжою, дрібно нарізаною м'ятою.
Гороховий суп з копченими реберцями - страва досить звичайне, але, виявляється, навіть цим супом можна здивувати домашніх, приготувавши його, використовуючи новий оригінальний рецепт.