Різноманітні супи дуже важливі для нашого організму. Вживання рідкої їжі сприяє нормальній роботі шлунково-кишкового тракту. Зараз ми вам підкажемо рецепти приготування смачного супу-пюре з курки.
Сирний суп-пюре з куркою
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; куряче філе - 400 г; морква - 1 шт.; плавлений сир - 150 г; твердий сир - 50 р. Приготування Спочатку відварюємо в підсоленій воді куряче філе. Картоплю ріжемо брусочками, моркву тремо на тертці або дрібно нарізаємо. Опускаємо овочі в бульйон і варимо до м'якості. Після цього бульйон проціджуємо, а м'ясо і овочі перетворюємо блендером в пюре. Потім знову повертаємо їх в киплячий бульйон, додаємо тертий на крупній тертці плавлений сир, солимо і перчимо за смаком. На повільному вогні проварюємо до розчинення сиру. Перед подачею на стіл в кожну тарілку додаємо трохи тертого твердого сиру і сухарики з білого хліба.
Гороховий суп-пюре з куркою
Інгредієнти: картопля - 200 г; курка - 400 г; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; консервований зелений горошок - 1 банку (340 г); молоко - 1 стакан; борошно - 1 ст. ложка; рослинна олія - 30 мл; вода - 15 л; кріп - 50 г; сіль - за смаком. Приготування У киплячу воду кладемо курку і варимо на невеликому вогні близько 30 хвилин. Після цього додаємо картоплю і варимо до м'якості. Курку відокремлюємо від кісток і разом з картоплею кладемо в чашу блендера. Щоб вийшло пюре, додаємо трохи бульйону. Перекладаємо отриману масу знову в каструлю з бульйоном і, помішуючи, варимо на невеликому вогні хвилин 10. З горошку зливаємо рідину і подрібнюємо його заглибним блендером. Борошно змішуємо з молоком і збиваємо разом з гороховим пюре. Перекладаємо в каструлю з супом і проварюємо хвилин 5. Пасеруємо на рослинній олії подрібнені цибулю і моркву. Після цього додаємо їх в суп і варимо ще хвилини 3. Суп подаємо до столу, посипавши подрібненою зеленню кропу.
Суп-пюре овочевий з куркою
Інгредієнти: курячі гомілки - 2 шт.; картопля - 200 г; цибуля (середня) - 1 шт.; морква (середня) - 1 шт.; цвітна капуста - 200 г; брокколі - 150 г; вершки - 100 г; вершкове масло - 20 г; оливкова олія - 20 мл; сіль - за смаком; зелень - за смаком. Приготування Гомілки кладемо в холодну воду, після закипання варимо 30 хвилин, періодично знімаючи з'явилася піну. Коли м'ясо буде готове, виймаємо його і відокремлюємо від кісток. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо оливкову олію і обсмажуємо в отриманій суміші подрібнену цибулю протягом 5 хвилин. Після цього додаємо подрібнену моркву і обсмажуємо ще 5 хвилин. Додаємо в бульйон картоплю, порізану кубиками, брокколі і цвітну капусту. Через 15 хвилин додаємо зажарку. За допомогою заглибного блендера перетворюємо суп в однорідне пюре. Додаємо в нього вершки і проварюємо все разом ще хвилин 5. У кожну тарілку перед подачею на стіл кладемо трохи курячого м'яса. Вершковий суп-пюре з куркою готовий. Приємного апетиту.
Суп-пюре з копченою куркою та шпинатом
Інгредієнти: шпинат - 05 кг; картопля - 200 г; курячий бульйон - 1 л; часник - 1 зубчик; цибуля - 1 шт.; копчена куряча грудка - 250 г; сіль, перець - за смаком. Приготування На рослинному маслі обсмажуємо подрібнену цибулю і часник. Додаємо цю суміш в киплячий бульйон, туди ж викладаємо порізану кубиками картоплю. Варимо на невеликому вогні близько 10-12 хвилин. Промитий шпинат кладемо в бульйон і знімаємо його з вогню. Трохи охолоджуємо, перетворюємо за допомогою блендера в пюре, солимо і перчимо за смаком. Копчену курячу грудку нарізаємо кубиками. У кожну тарілку з супом кладемо трохи копченої курки.