Вернуться назад Распечатать

Суп-пюре з квасолі

Суп-пюре з квасолі
Квасоля - досить таки корисний продукт. Її корисно вживати при хворобах серця і нирок, вона надає позитивний вплив на шкіру і навіть зміцнює нервову систему. Ми зараз розповімо, як смачно приготувати суп-пюре із звичайної і спаржевої квасолі.

Суп-пюре з білої квасолі


Інгредієнти:

  • біла квасоля - 2 склянки;

  • цибулю середній - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • вода - 12 л;

  • гілочка розмарину;

  • лавровий лист, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Квасоля попередньо замочуємо на 5-6 годин, потім воду зливаємо, а свіжу доливаємо, додаємо лавровий лист, гілочку розмарину. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо квасолю далі. А тим часом дрібно нарізані цибулю і часник обсмажуємо на оливковій олії. Коли вони стануть прозорими, додаємо їх суп. Проварюємо, поки квасоля не стане м'якою. Після цього лавровий лист і розмарин виймаємо, і за допомогою заглибного блендера перетворюємо все в пюре. Солимо, перчимо за смаком. По даному рецепту також можна приготувати суп-пюре з червоної квасолі.

    Суп-пюре із стручкової квасолі


    Інгредієнти:

  • стручкова квасоля - 300 г;

  • картопля - 250 г;

  • молоко - 1 стакан;

  • вершкове масло - 30 г;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Стручкову квасолю і картоплю відварюємо до готовності в підсоленій воді. Коли овочі будуть готові, пюрируем їх за допомогою блендера. Додаємо молоко і вершкове масло, перемішуємо. Якщо суп-пюре із зеленої квасолі виходить дуже густим, можна додати трохи гарячої кип'яченої води або бульйону .

    Суп пюре з консервованої квасолі


    Інгредієнти:

  • консервована квасоля - 2 банки;

  • червоний солодкий перець - 1 шт.;

  • помідори - 500 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • морква - 1 шт.;

  • рослинна олія - 30 г;

  • петрушка - за смаком.


  • Суп-пюре з квасолі

    Приготування
    Помідори обдаємо окропом, щоб легше було зняти шкірку. Моркву тремо на крупній тертці, цибулю дрібно кришимо. На рослинному маслі обсмажуємо овочі до золотистого кольору. Далі викладаємо помідори і перець, порізані кубиками, в кінці додаємо подрібнений часник. В отримане овочеве асорті кладемо квасоля (залишаємо трохи для прикраси), доливаємо 150 мл води і протушиваем все разом близько 30 хвилин. Коли суп буде готовий, перетираємо його до пюреобразного стану і солимо за смаком. Томатний суп-пюре з квасолею подаємо до столу гарячим, посипавши подрібненою зеленню і прикрасивши цілої квасолею.