Сир - не тільки вкрай корисний, поживний, смачний, але і легко засвоюваний продукт. Самим цінним інгредієнтом в його складі є білки. Дієтологи рекомендують сирні супи при таких захворюваннях, як туберкульоз, виснаження, недокрів'я, а також після перенесених інфекційних захворювань. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування курячих супів з сиром.
Рецепт курячого супу з сиром
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; корінь петрушки - 100 г; картопля - 3 шт.; вершкове масло - 50 г; сіль, перець, лавровий лист - за смаком; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; плавлений сир - 400 г; дрібна вермішель - 3 ст. ложки; сухий базилік. Приготування Воду доводимо до кипіння, кладемо в каструлю очищені овочі і варимо їх на слабкому вогні 30 хвилин. Через півгодини додаємо в бульйон нарізану великими скибочками картоплю, і готуємо ще хвилин 20. Цим часом обробляємо куряче філе, промиваємо і подрібнюємо його. Зварені овочі акуратно виймаємо з бульйону і кладемо в каструльку філе. Цибулю, корінь петрушки, моркву нам більше не знадобляться, а ось картопля перекладаємо в глибоку посуд. У бульйон додаємо подрібнений базилік, мелений перець, лавровий лист і сіль. Коли буде готове куряче філе - додаємо трохи потовчений картоплю. Далі на розігріту сковороду висипаємо вермішель і обсмажуємо до золотистого кольору. Плавлений сирок натираємо на крупній тертці. Перекладаємо всі залишилися інгредієнти в каструлю, перемішуємо і готуємо при закритій кришці. Після чого знімаємо курячий суп з плавленим сиром з вогню, додаємо шматочок вершкового масла і залишаємо настоятися.
Курячий крем - суп з сиром
Інгредієнти: курячий бульйон - 2 л; сир - 100 г; сметана - 100 г; картопля - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; мед - 1 ст. ложка. Приготування У курячий бульйон кладемо нарізану соломкою картоплю і варимо протягом 10 хвилин. На рослинному маслі підсмажити нарізану цибулю. Додаємо в суп смаження, сіль, мед, перець, нарізаний кубиками сир і сметану. Збиваємо все блендером і подаємо курячий суп-пюре з сиром з грінками.