Тріска, як досить поширена і нежирна риба, час від часу з'являється на нашому столі в якості інгредієнта холодцю, або котлет. Ще одним застосуванням цієї недорогий риби може стати приготування супу. Пару рецептів рибного супу з тріски ми розглянемо в цій статті.
Вершковий рибний суп з філе тріски
Інгредієнти: філе тріски - 1 кг; оливкова олія - 1 ст. ложка; вершкове масло - 1 ч. ложка; цибуля шалот - 2 шт.; сухе біле вино - 1/2 ст.; картопля - 3 шт.; лавровий лист - 1 шт.; чебрець сушений - 1 ч. ложка; вершки - 1 1/2 ст.; петрушка; сіль, перець - за смаком. Приготування У товстостінній глибокої посуді розігріваємо вершкове і оливкове масло. Обсмажуємо нарізану цибулю до м'якості і додаємо вино, чекаємо поки рідина випарується наполовину.
Додаємо до суміші цибулі і вина нарізану картоплю, спеції і трави. Якщо треба, доливаємо в посуд рідину так, щоб покрити картоплю. Готуємо до тих пір, поки картопля не буде м'яким.
Вершки нагріваємо. Рибне філе нарізаємо і додаємо до картоплі разом з вершками. Готуємо рибний суп з тріскою до повної готовності риби. Подаємо блюдо, прикрасивши порізаною петрушкою.
Як приготувати томатний рибний суп з тріски?
Інгредієнти: філе тріски - 350 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; томатна паста - 5 ст. ложок; фенхель - 1 цибулина; морква - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; чебрець - 1/2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування На оливковій олії смажимо нарізану часник, зменшуємо вогонь, додаємо томатну пасту і тримаємо її на вогні до тих пір, поки вона не почне ставати коричневою. Додаємо до пасти нарізані овочі і заливаємо їх водою або рибним бульйоном. Варимо до м'якості. За 5 хвилин до готовності додаємо до овочів нарізану рибу, спеції і трави.
Для дітей такий рибний суп з тріски також чудово підійде.