Якщо немає риби, а дуже хочеться приготувати рибний супчик - є вихід! Представляємо вам кілька рецептів дуже простої, і в той же час дуже смачного супу з рибних консервів, який обов'язково сподобається вашим близьким. Його приготування не займе багато часу і не вимагає великого кулінарного досвіду.
Класичний суп з рибними консервами
Інгредієнти: вода - 2-3 л; сардина - 1 банку; картопля - 3-4 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; рис - 50 г; сіль, спеції - за смаком. зелень. Приготування Зараз ми вам розповімо, як зварити суп з рибних консервів. Інгредієнти представлені на середню каструльку. Картоплю нарізаємо кубиками. Морква - за смаком: можемо натерти на крупній тертці, можемо так само порізати кубиками. Цибулю дрібно ріжемо. Сардину в банку добре розминаємо і додаємо в киплячу воду. Виходить рибний бульйон. Далі додаємо овочі - картоплю і моркву. Як закипить - додаємо цибулю і рис. Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист - за смаком, але майте на увазі, що сардина в банку солона і вже зі спеціями. Варимо суп до готовність і даємо трохи постояти. Перед подачею посипаємо рубаною зеленню. Суп виходить дуже смачний і ніжний, так як відсутня зажарка.
Для господинь, які мають мультиварку так само є простий рецепт приготування супу з рибної консерви.
Суп з рибної консерви в мультиварці
Інгредієнти: рибні консерви - 1 банка; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; рис - 2 ст. л.; болгарський перець - 1 шт.; зелень (петрушка, цибуля); соняшникова олія; сіль, спеції. Приготування Давайте розглянемо простий рецепт створення рибного супу з консервів. Цибулю дрібно ріжемо, моркву тремо на крупній тертці. У чашу мультиварки наливаємо олію, розігріваємо на режимі «випічка». Додаємо цибулю і моркву, трохи обсмажуємо. Потім додаємо овочі: картоплю, порізану кубиками, перець. Так само додаємо рис. Все заливаємо гарячою водою. Сіль, спеції - за смаком. Добре буде з лавровим листом. Закриваємо каструлю. Суп з рибної консерви готуємо на режимі «гасіння» 15 години. Відкриваємо, додаємо порізану зелень, закриваємо і даємо настоятися кілька хвилин.
А що ж робити, якщо закортіло юшки, але хронічно не вистачає часу на її приготування. Вихід є - зробити смачну юшку з рибної консерви.
Юшка з рибними консервами
Інгредієнти: вода - 2-3 л; рибні консерви - 2 банку; картопля - 3-5 шт.; морква - 1-2 шт.; цибуля - 1 шт.; сіль, спеції - за смаком; зелена цибуля, петрушка. Приготування Консерви можна використовувати будь-які на ваш смак. Будь то рибні консерви з сайри, горбуші, скумбрії - все одно суп вийде дуже смачним!
Ставимо каструлю з водою на вогонь. Картоплю ріжемо середніми кубиками. Морква ріжемо кільцями середньої товщини. Як вода закипить, кладемо в неї цілу чищенную цибулину і додаємо рибні консерви. Рибу в банку не розминаємо, щоб були цільні шматки. Коли вода в каструлі знову закипить - додаємо картоплю і моркву. Сіль, спеції - за смаком. Перемішуємо акуратно, щоб риба не розвалилася. Варимо до готовності. Дістаємо разварившуюся цибулину. Перед подачею додаємо рубану зелень петрушки і цибулі. Картопляний суп з рибними консервами готовий!
Пропонуємо вам ще один незвичайний варіант приготування рибного супу.
Суп з рибної консерви з плавленим сиром
Інгредієнти: вода - 15 л.; рибні консерви - 1 б.; плавлений сирок - 2 шт.; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубок. Приготування Воду доводимо до кипіння, додаємо порізану сирок. Розмішуємо. Чим дрібніше буде порізаний сирок, тим швидше він розплавиться. Потім додаємо трохи потовчену рибну консерву (риба - на ваш смак). Після цього додаємо всі інші інгредієнти дрібно порізані, солимо, перчимо, кладемо лавровий лист. Варимо до готовності. Додаємо часник і даємо настоятися. Суп виходить густий. При бажанні його можна збити блендером. Виходить прекрасний і смачний рибний суп-пюре з сиром , який можна подавати з грінками.