Зараз ми вам підкажемо рецепт приготування легкого, але в той же час смачного супу з сайри. Готувати його досить швидко і просто, та й особливих витрат не потрібно. Загалом, те, що потрібно, коли коштів немає, а сім'ю смачно нагодувати потрібно. Як приготувати суп з рибних консервів сайри, читайте нижче.
Рибний суп з консерви сайра
Інгредієнти: картопля середній - 3 шт.; морква велика - 1 шт.; рис - 100 г; помідори - 2 шт.; сайра консервована - 1 банка; рослинне масло - 2 ст. ложки; вода - 2 л; корінь петрушки - 1 шт.; пір'я зеленої цибулі - 4 шт.; кріп - 70 г; чорний перець горошком - 3 шт.; сіль - за смаком. Приготування Картоплю нарізаємо брусочками, моркву натираємо на тертці, а зелену цибулю подрібнюємо. У каструлю з закипаючою водою викладаємо картоплю і додаємо промитий рис. Проварюємо хвилин 15. На сковороду наливаємо олію, викладаємо моркву і тушкуємо близько 5 хвилин. Після цього додаємо зелений лук і тушкуємо ще близько 1 хвилини. Помідори занурюємо секунд на 30 в окріп, а потім знімаємо з них шкірку. Нарізаємо м'якоть кубиками. Цибулю з морквою відправляємо в каструлю. А на сковороді протушиваем хвилини 3 помідори. Корінь петрушки тремо на дрібній тертці і відправляємо на сковороду до помідорів і тушкуємо хвилин 5. Тепер беремо сайру і додаємо її в суп. Накриваємо кришкою і проварюємо ще хвилини 3. В кінці додаємо перець і сіль, подрібнену зелень кропу. Під закритою кришкою даємо супу настоятися ще 2 хвилини. Після чого рибний суп з сайри можна подавати до столу.
Рецепт рибного супу з сайри і квасолі
Інгредієнти: картопля середній - 4 шт.; морква - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; біла консервована квасоля - 1 банка; сайра консервована - 1 банка; масло рослинне - 30 мл; вода - 2 л; кріп - за смаком; сіль - за смаком. Приготування У каструлю наливаємо воду, доводимо її до кипіння, а потім додаємо нарізану кубиками картоплю. Подрібнені цибулю і моркву обсмажуємо на олії хвилин 10 потім перекладаємо в каструлю. Після цього туди ж відправляємо і сайру. Варимо все разом ще хвилин 10 після чого додаємо квасолю. Варимо суп ще 5 хвилин. До речі, для цього супу можна брати і червону квасолю, і квасоля в томаті. Вибирайте той варіант, який вам подобається більше. Солимо за смаком і в самому кінці додаємо подрібнену зелень кропу. Ароматний і смачний рибний суп з консервованої сайри і квасолі готовий.