Якщо ви вирішили побалувати домашніх смачним і ситним обідом - рецепт рибного супу з рисом саме для вас. Приготування наваристого страви займає дуже мало часу, тому ви встигнете зробити все, що запланували.
Отже, познайомимося з складом і рецептом приготування нашого супу.
Насиченим і дуже смачним стане звичайний рибний суп, якщо готувати його на бульйоні.
Рибний суп з рисом і картоплею
Інгредієнти: риба на ваш вибір - 200 г; картопля - 3-4 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; часник - пара зубчиків; свіжий/сушений кріп - 1 ст. л.; рис - 3 ст. л.; рослинне масло - 3 ст. л.; лавровий лист - за смаком; сіль, перець і спеції - за смаком. Приготування Очищаємо картоплю, моркву, часник і цибулю. Картоплю нарізаємо кубиками, кладемо в каструлю і заливаємо літром води. Воду солимо і варимо картоплю на повільному вогні ще протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин після закипання. Потім шаткуємо моркву, цибулю і часник. Далі обсмажуємо цибулю і моркву , часник, додаємо в останню чергу. Тепер приступимо до риби. Її потрібно очистити, випатрати і нарізати великими або дрібними шматочками, все залежить від ваших уподобань. У каструлю з водою і картоплею додаємо рибні шматочки і варимо до кипіння, періодично помішуючи і прибираючи пінку. Саме час додати засмажені овочі та рис. Після п'яти-семи хвилин додаємо лавровий лист, спеції і свіжий кріп.
Якщо ж вам дуже хочеться улюбленого рибного супу, а часу на оброблення риби катастрофічно не вистачає або морозильна камера порожня - рибний суп з консерви з рисом стане прекрасною заміною. Можна додати трохи більше овочів, ніж звичайно, і ніхто не зверне уваги на початкове стан риби.
Як варити рибний суп з консервів з рисом?
Інгредієнти: рибні консерви - 1 шт.; картопля - 3 шт.; червоний болгарський перець -1 шт.; помідор - 2 шт.; морква - 1 шт.; рис - 3 ст. л.; рослинна олія - 2 ст. л.; сіль і спеції - за смаком. Приготування Зараз ми розповімо, як швидко зварити рибний суп . Соломкою нарізаємо моркву, а очищений перець і помідори кубиками. Далі тушкуємо овочі в каструлі на повільному вогні протягом десяти хвилин. Додаємо в каструлю 2 літри кип'яченої води, рис, нарізану картоплю і рибні консерви. Варимо до готовності протягом 25-30 хвилин. Не забуваємо про спеції і прикраса у вигляді подрібненої зелені.