Сьогодні ми дізнаємося, як приготувати збірну м'ясну солянку , або, одним словом як нагодувати сім'ю смачним наваристим супом на обід або вечерю.
Приготування доведеться приділити зовсім небагато часу, проте результат клопоту на кухні, безумовно, вас приємно здивує.
А тепер будемо шукати відповідь на питання як же все-таки правильно приготувати збірну солянку, не забути всіх інгредієнтів і не дати супу можливість втратити традиційні смакові якості.
Для початку познайомимося з рецептом збірної м'ясної солянки.
Як приготувати м'ясну збірну солянку?
Інгредієнти: яловичина або свинина - 700 г; шинка - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; солоні огірки - 3 шт.; лавровий лист - 2 шт.; томатна паста чи кетчуп - 2 сл. л.; рослинна олія - 3 ст. л; оливки - 100 г; вершкове масло - 2 ст. л.; кріп і петрушка - 2 щіпки; лимон - 4 скибочки; сметана - за смаком; сіль, перець і спеції - за смаком. Приготування М'ясо заливаємо водою і варимо на повільному вогні до кипіння, періодично знімаючи пінку. Далі очищаємо цибулину, дрібно нарізаємо і кладемо в каструлю. Варимо протягом двох годин. Далі додаємо сіль, перець, спеції і лавровий лист, даємо трохи часу настоятися, накриваємо кришкою. Потім виймаємо з приготованого бульйону м'ясо і цибулю, проціджуємо від спецій. Тепер займемося звареним м'ясом. Свинину чи яловичину очищаємо від кісток, нарізаємо середники шматочками, точно також нарізаємо шинку. Солоні огірки нарізаємо соломкою і викладаємо всі інгредієнти подрібнені на розігріту сковороду, додаємо трохи м'ясного бульйону, тримати на плиті все близько семи хвилин.
Далі огірки кладемо в каструлю з бульйоном. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо під холодною водою і нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді, змащеній вершковим і рослинним маслом. Далі додаємо кетчуп або томатну пасту, перемішуємо і перекладаємо вміст сковороди, варене м'ясо і шинку в бульйон. Після того, як перемішали всі інгредієнти, додаємо оливки і спеції і варимо все протягом 15 хвилин. Потім залишаємо суп настоюватися. Перед подачею на стіл в кожну тарілку покласти ложку сметани і кружечок лимона. Тепер ви знаєте, як приготувати суп збірна солянка, і напевно час від часу будете радувати їм домочадців.
Перед святами або прийомом гостей часто буває так, що всі конфорки плити зайняті іншими стравами, а солянку приготувати все-таки хочеться. У такому разі вас виручить рецепт приготування супу з допомогою іншої кухонної техніки.
Ще один розділ про те, як смачно приготувати збірну солянку з копченостями тепер вже за допомогою мультиварки.
Як приготувати збірну солянку в мультиварці?
Інгредієнти: яловичина або свинина - 400 г; копчене куряче - 400 г; ковбаса копчена - 200 г; ковбаса варена - 200 г; солоні огірки - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; мариновані гриби - 100 г; томатна паста чи кетчуп - 3 ст. л.; рослинне масло - 5 ст. л.; цукор - 05 ч. л.; сіль - 1 ст. л.; петрушка і кріп - 3 щіпки. Приготування Давайте розберемося, як смачно приготувати збірну солянку. М'ясо залити холодною водою і готувати в суповом режимі протягом години.
Далі м'ясо виймаємо і проціджуємо бульйон. Чистимо цибулю і моркву, промиваємо під холодною водою і дрібно нарізаємо або тремо на тертці. Готуємо в мультиварці на режимі смаження з допомогою олії до золотистого кольору. У каструлю додаємо нарізані огірки, варену і копчену ковбасу, нарізану соломкою.
Далі додаємо копчене куряче м'ясо, гриби і томатну пасту, змішану з цукром. Не забуваємо періодично помішувати. Після чого вливаємо в солянку бульйон з маслинами, додаємо нарізане м'ясо і присмачую суп спеціями. Прикрашаємо суп свіжої подрібненої зеленню.