Солянка - одне з найбільш цікавих страв російської кухні. Чудовий суп, зварений на м'ясному, рибному або грибному бульйоні, давно зайняв на обідньому столі кожної родини своє почесне місце! Однак сьогодні ми трохи відійдемо з вами від класичного рецепту солянки розглянемо з вами оригінальний рецепт приготування солянки з сосисками. Повірте на слово, це дуже смачно, ароматно і ситно!
Рецепт солянки з сосискою
Інгредієнти: капуста - 1 кг; морква - 1 шт.; сосиски - 300 г; цибулина - 1 шт.; томатна паста - 3 ст. ложки; часник -3 зубчики; помідори - 2 шт.; зелень - за смаком; сіль - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Зараз розглянемо простий спосіб, як зробити солянку з сосискою. Отже, починаємо з того, що добре промиваємо невеликий вилочок капусти, позбавляє її від поганих листя і обсушуємо рушником. Потім рубаємо її тонкою соломкою. А тепер займемося з вами підготовкою всіх інших овочів. Моркву і ріпчасту цибулю очищаємо і ретельно промиваємо. Тепер моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю подрібнюємо дрібними кубиками. Помідори промиваємо, обсушуємо і шаткуємо тонкими кружечками. Часник чистимо і пропускаємо його через прес або дрібно натираємо на тертці. Сосиски кришимо невеликими кружечками.
Тепер беремо чавунець і розігріваємо в нього трохи рослинного масла, потім вкладаємо спочатку подрібнену ріпчасту цибулю, обсмажуємо його. Після викладаємо моркву і сосиски. Все перемішуємо і смажимо близько 10 хвилин, поки сосиски трохи не підрум'яняться, а морква не стане м'якою. Після цього висипаємо до овочів капусту і тушкуємо її, постійно помішуючи, до готовності. Далі вміст чавунка посолимо і перчимо до смаку, додаємо будь-які спеції і приправи. Томатну пасту розвести в великій кількості кип'яченої води, а потім виливаємо вміст в сковороду. Все перемішуємо і додаємо раніше подрібнений часник і помідори. Все ретельно перемішуємо.
Зелень промиваємо під проточною водою, стряхиваем і дрібно ріжемо, викладаючи її, за п'ять хвилин до готовності страви в сковорідку. Після цього знімаємо чавунець з вогню, накриваємо кришкою і даємо супу постояти ще 10 хвилин. Ось і все, смачна капустяна солянка з сосисками готова! Наливаємо готове блюдо в тарілки, зверху присипаємо перцем, свіжою зеленню і подаємо до супу охолоджену сметану.
Солянка з сосискою в мультиварці
Інгредієнти: сосиски - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; солоний огірок - 2 шт.; огірковий розсіл - 100 мл; томатна паста - 2 ст. ложки; лавровий лист - 1 шт.; картопля - 2 шт.; вода - 3 л; чорний перець горошком - 5 шт. Приготування Пропонуємо ще один варіант, як приготувати солянку з сосискою. Цибулю очищаємо від лушпиння, миємо й нарізаємо дрібними кубиками. Моркву чистимо, шаткуємо соломкою, або натираємо, використовуючи тертку. Мультиварку включаємо, виставляємо режим «Жарка - овочі» і в невеликій кількості олії обсмажуємо цибулю з морквою до тих пір, поки овочі не стануть золотистого кольору. Цим часом
подрібнюємо на тертці солоні огірки, або нарізаємо їх дрібними кубиками. Кладемо їх в миску, додаємо томатну пасту і продовжуємо обсмажувати ще кілька хвилин разом з овочами. Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо кубиками невеликого розміру. Сосиски подрібнюємо кружечками і кладемо все в мультиварку.
Тепер вливаємо в необхідній кількості розсіл і воду. Виставляємо програму «Суп» і продовжуємо готувати солянку протягом двадцяти хвилин. По закінченні часу залишаємо супчик трохи настоятися. Перед подачею на стіл в солянку з сосискою і картоплею додаємо за смаком оливки, зелень і скибочку лимона.