Суп-пюре з вершками - прекрасне різноманітність звичним і знайомим нам гарячих страв. Він сподобається не тільки дітям, але і дорослим. Переконайтеся в цьому самі! Супчик виходить досить смачним, ситним, але низькокалорійним і тому відмінно підійде для дитячого чи дієтичного харчування.
Рецепт гарбузового супу-пюре з вершками
Інгредієнти: гарбуз - 1 шт.; цибулина - 2 шт.; часник - 2 зубчики; імбир в порошку - за смаком; куркума - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; вершки - 50 мл; вода - 3 л. Приготування Гарбуз чистимо від шкірки, видаляємо насіння, нарізаємо кубиками і перекладаємо в чавунець. Вливаємо воду і тушкуємо на слабенькому вогні приблизно 20 хвилин. Цим часом, очищаємо поки і нарізаємо дрібненько цибулю і часник, а потім обсмажуємо їх хвилинки 3 на рослинному маслі. Зварений гарбуз солимо, перчимо до смаку, додаємо імбир і куркуму. Все перемішуємо, акуратно перелити воду в іншу каструлю. Гарбуз гарненько розтираємо блендером в пюре, кладемо цибулю з часником, наливають необхідну кількість води і вершків.
Овочевий суп-пюре з вершками
Інгредієнти: гарбуз - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; бекон - 200 г; рослинна олія; морква - 2 шт.; сіль і перець - за бажанням; сметана; вершки - за смаком; овочевий бульйон - 2 л; петрушка - за бажанням. Приготування Гарбуз очищаємо, видаляємо насіння. Морква промиваємо і чистимо. Підготовлені овочі нарізаємо невеликими кубиками, кладемо в каструльку, заливаємо водою і варимо близько 20 хвилин. Бекон і цибулю подрібнюємо соломкою і підсмажити окремо на сковороді. Зварені овочі акуратно виймаємо шумівкою і подрібнюємо в пюре. Перекладаємо його назад в каструлю, додаємо обжарку, перець і сіль. Доводимо суп до кипіння, вимикаємо вогонь і подаємо до столу, заправивши вершками і посипати свіжою зеленню.
Гарбузовий суп-пюре з вершками і креветками
Інгредієнти: гарбуз - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; креветки - 150 г; бульйон - 1 л; вершки - 05 ст.; сіль, цукор, перець - за смаком; рослинна олія; зелену цибулю. Приготування Сирі креветки очищаємо і обсмажуємо на рослинному маслі. Гострий перчик дрібненько ріжемо, а зелену цибулю шаткуємо. Гарбуз очищаємо і нарізаємо м'якоть великими кубиками, а цибулю - дрібними. Перекладаємо овочі в каструлю і заливаємо курячим, або овочевим бульйоном. Тушкуємо приблизно 20 хвилин. Готову, розм'якшену гарбуз за допомогою блендера подрібнюємо в пюре, додаємо вершки, цукор, сіль і чорний перець. Доводимо суп до кипіння, кладемо креветки, перець і подаємо на стіл, посипавши зеленою цибулею. Суп-пюре з креветками і гарбузом готовий!
Гарбузовий суп-пюре з вершками в мультиварці
Інгредієнти: гарбуз - 300 г; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; вершки - 400 мл; вершкове масло - на смак; оливкова олія; сіль, перець - за смаком. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати гарбузовий суп-пюре з вершками. Отже, спочатку виставляємо на мультиварці програму
«Випічка». У чашу наливаємо трохи оливкової олії, кладемо невеликий шматочок вершкового і натискаємо на кнопку старту. Часник подрібнюємо і обсмажуємо в маслі протягом 5 хвилин. Додаємо дрібно нарізані цибулю і моркву, готуємо ще 15 хвилин, поки овочі не стануть м'якими. Після цього кладемо нарізані кубиками картоплю і гарбуз, закриваємо кришку. Вимикаємо попередній режим мультиварки і запускаємо новий - «Тушкування» на 40 хвилин. Потім дістаємо овочі, подрібнюємо їх за допомогою блендера в пюре.
Наливаємо в чашу вершки і викладаємо кашу з овочів. Після цього виставляємо режим «Випічка» і включаємо мультиварку. Як тільки суп закипить, вимикаємо прилад і розливаємо страву по тарілках!