Страви, приготовлені з сочевиці, відомі своєю користю дуже давно, ще з часів давніх цивілізацій. А ось зварити ситний і смачний сочевичний суп можна дуже швидко і легко, навіть не володіючи особливими кулінарними здібностями.
Рецепт юшки з сочевиці
Інгредієнти: вершкове масло - 50 г; цибулина - 1 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; курячий бульйон - 2 л; червона сочевиця - 05 ст.; паприка - 1 ч. ложка; рис - 05 склянки; свіжа м'ята; сіль, перець - за смаком. Приготування Давайте розберемося, як приготувати юшку з сочевиці. У велику каструлю кладемо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його і пасеруємо в нього подрібнену цибулю. Потім додаємо паприку, томатну пасту, перемішуємо. Вливаємо курячий бульйон і доводимо до кипіння. Далі всипаємо промиту сочевицю і рис, варимо на слабкому вогні приблизно 20 хвилин до розм'якшення крупи. В кінці варіння додаємо в суп сіль за смаком, чорний перчик і кілька листочків м'яти. Даємо страві настоятися, розливаємо по тарілках і подаємо зі сметаною.
Рецепт сочевичну юшку з грибами
Інгредієнти: гриби - 50 г; сочевиця - 05 ст.; вода - 2 л; картопля - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 1 зубчик; рослинне масло - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; зелень. Приготування Гриби нарізаємо шматочками і викладаємо в супову каструлю. Вливаємо воду і нагріваємо до кипіння, проварюючи близько 20 хвилин. Тим часом чистимо всі овочі: картоплю нарізаємо соломкою і додаємо його в каструлю. Далі кидаємо промиту сочевицю і варимо ще 20 хвилин. Цибулю дрібненько шаткуємо, а моркву натираємо на крупній терочку. Часник видавлюємо через прес. Додаємо овочі в каструлю, приправляємо сіллю і перцем, варимо ще 2 хвилини. Знімаємо готовий суп з вогню, посипаємо зеленню і подаємо страві настоятися. Сочевиця з грибами готова!