Вернуться назад Распечатать

Чечевичная юшка - рецепт

Чечевичная юшка - рецепт
Страви, приготовлені з сочевиці, відомі своєю користю дуже давно, ще з часів давніх цивілізацій. А ось зварити ситний і смачний сочевичний суп можна дуже швидко і легко, навіть не володіючи особливими кулінарними здібностями.

Рецепт юшки з сочевиці


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 50 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • курячий бульйон - 2 л;

  • червона сочевиця - 05 ст.;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • рис - 05 склянки;

  • свіжа м'ята;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати юшку з сочевиці. У велику каструлю кладемо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його і пасеруємо в нього подрібнену цибулю. Потім додаємо паприку, томатну пасту, перемішуємо. Вливаємо курячий бульйон і доводимо до кипіння. Далі всипаємо промиту сочевицю і рис, варимо на слабкому вогні приблизно 20 хвилин до розм'якшення крупи. В кінці варіння додаємо в суп сіль за смаком, чорний перчик і кілька листочків м'яти. Даємо страві настоятися, розливаємо по тарілках і подаємо зі сметаною.

    Рецепт сочевичну юшку з грибами


    Інгредієнти:

  • гриби - 50 г;

  • сочевиця - 05 ст.;

  • вода - 2 л;

  • картопля - 3 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень.


  • Чечевичная юшка - рецепт

    Приготування
    Гриби нарізаємо шматочками і викладаємо в супову каструлю. Вливаємо воду і нагріваємо до кипіння, проварюючи близько 20 хвилин. Тим часом чистимо всі овочі: картоплю нарізаємо соломкою і додаємо його в каструлю. Далі кидаємо промиту сочевицю і варимо ще 20 хвилин. Цибулю дрібненько шаткуємо, а моркву натираємо на крупній терочку. Часник видавлюємо через прес. Додаємо овочі в каструлю, приправляємо сіллю і перцем, варимо ще 2 хвилини. Знімаємо готовий суп з вогню, посипаємо зеленню і подаємо страві настоятися. Сочевиця з грибами готова!