Перші гарячі страви популярні в будь-який час року. Взимку або дощовою восени непогано зігріє ароматний борщ або курячий ситний супчик. А ось у спеку і спеку можна освіжитися борщем або окрошкою. Однак існує рецепт універсального страви - сирного супу з ковбасою.
Сирний суп з копченою ковбасою
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; копчена ковбаса - 150 г; плавлений сир - 200 г; сіль, перець - за смаком; вода - 3 л. Приготування Давайте розберемося, як приготувати суп з плавленим сиром і ковбасою. Картопля промиваємо від бруду, чистимо, подрібнюємо кубиками і варимо в підсоленій воді. Моркву миємо, чистимо і тремо на середній терочке. Потім тонкою соломкою шаткуємо ковбасу і разом з морквою обсмажуємо на олії. Як тільки картопля звариться, додаємо обжарку, нарізані кубиками плавлені сирки, солимо і перчимо. Все розмішуємо, трохи кип'ятимо, щоб сир повністю розплавився. Після цього готовий суп розливаємо по тарілках, прикрашаємо зеленню, кружальцями ковбаси і ставимо на стіл.
Рецепт сирного супу з ковбасою
Інгредієнти: плавлений сирок - 1 шт.; твердий сир - 50 г; підлозі копчена ковбаса - 150 г; цибулина - 1 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; картопля - 1 шт.; вода - 2 л; зелень - за бажанням. Приготування Зараз розповімо, як зварити сирний суп. У закипілу воду кидаємо очищений і нашатковану кубиками картоплю, варимо його до напівготовності. Цим часом дрібненько нарізаємо цибульку і підсмажуємо на олії. У каструлю з картоплею додаємо цибульну обжарку і нарізану соломкою ковбаску. Поступово кидаємо плавлений сирок, порубаний кубиками. Як слід, все розмішуємо. Додаємо сир, натертий на крупній тертці твердий, солимо за смаком супчик і кидаємо зелень.
Суп з копченою ковбасою і макаронами
Інгредієнти: плавлений сирок - 3 шт.; вершкове масло - 50 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; вода - 25 л; часник - 2 зубчики; копчена ковбаса - 300 г; макаронні вироби - 100 г; зелена цибуля; сіль і спеції - за смаком. Приготування Ставимо На вогонь невелику каструльку з водою і починаємо займатися підготовкою овочів. Моркву з цибулею очищаємо, моєму і подрібнюємо соломкою. Тепер кладемо в сковороду вершкове масло, розтоплюємо його і підсмажуємо овочі. Цим часом, ріжемо дрібними кубиками плавлені сирки і кидаємо їх у киплячу воду. Даємо сиру повністю розплавитися, періодично помішуючи бульйон . Після цього викладаємо в супчик овочеву піджарку і нарізану соломкою копчену ковбасу. У самому кінці додаємо нашатковану зелену цибульку, макаронні вироби, сіль, подрібнений часник і спеції. Вимикаємо сирний суп з плавлених сирків з ковбасою, накриваємо кришкою і даємо йому настоятися.
Легкий сирний суп
Інгредієнти: варена ковбаса - 300 г; плавлений сирок - 200 г; картопля - 4 шт.; цибулина - 2 шт.; морква - 2 шт.; рослинна олія; вода - 2 л; сіль, чорний перець - за смаком. Приготування Отже, овочі очищаємо, промиваємо і подрібнюємо: моркву тремо на крупну тертку, цибуля шаткуємо, а картоплю нарізаємо
кубиками разом з ковбасою. Плавлений сирок видавлюємо через часникодавку. Далі ставимо на вогонь каструлю з водою і кидаємо туди подрібнений сир. Чекаємо, поки бульйон закипить, і відразу ж викладаємо картоплю.
Поки вона вариться, робимо з вами піджарку. Для цього розжарюємо на сковороді рослинне масло, а потім обсмажуємо в ньому морквину, перемішану з цибулею. Коли овочі майже готові, додаємо ковбасу і продовжуємо готувати ще 3 хвилини. Потім заправляємо суп піджаркою, солимо, перчимо і доводимо до кипіння. Потім знімаємо страву з вогню, блендарим і подаємо супчик на стіл.