Якщо питання вечірнього меню не варто про користь і низької калорійності страви, то сміливо робіть вибір на користь сьомги з вершками у складі ніжного крем-супу. Неймовірно смачна страва не залишить байдужим не тільки любителів риби, але і шанувальників смачної і ситної їжі взагалі.
У цій статті ми розглянемо кілька рецептів приготування вершкових супів з сьомгою.
Юшка з сьомги з вершками
З сьомги виходить ароматна і навариста вуха , яку можна досить економно приготувати, використовуючи в рецепті хвіст і голову риби для бульйону.
Інгредієнти: суповий набір сьомги - 1-15 кг; картопля - 2-3 шт.; вершкове масло; лавровий лист - 2 шт.; кріп - пучок; вершки - 100 мл; цибуля порей - 1 шт. Приготування Зараз розповімо, як приготувати суп з сьомги з вершками. Голови і хвости сьомги заливаємо холодною водою, додаємо кріп і лавровий лист, ставимо на вогонь. Варимо бульйон близько 30 хвилин на невеликому вогні.
Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками. Цибуля порей ріжемо тонкими кільцями і припускаємо до м'якості на вершковому маслі. Готовий рибний бульйон проціджуємо через 2-3 шари марлі, а рибну м'якоть знімаємо з кісток.
Закладаємо в бульйон картоплю і варимо до готовності, додаємо порей, рибу і вершки, прибираємо з вогню, приправляємо і подаємо до столу. В якості прикраси на тарілки можна викласти тонкі смужки копченої сьомги і посипати невеликою кількістю фенхелю.
Рецепт сирного супу з сьомги з вершками
Вершковий сир - це не тільки доповнення до хлібного тосту, але і чудова заправка для супу. Переконатися в цьому ви зможете, випробувавши наступний рецепт.
Інгредієнти: вершкове масло - 100 г; ріпчаста цибуля (нарізаний) - 1 ст.; кріп - 3/4 ст.; копчена сьомга - 220 г; борошно - 2 ст. ложки; вода - 8 ст.; сіль, перець - за смаком; зелена цибуля - 3-4 стебла; помідори - 2 шт.; свіжий шпинат - 2 ст.; вершковий сир - 400 г; лимонний сік - 2 ст. ложки. Приготування Масло розтоплюємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому цибулю до м'якості. Додаємо трохи зеленої цибулі, нарізані томати без шкірки і шматочки копченої сьомги. Обсмажуємо все разом 3 хвилини, потім додаємо борошно і продовжуємо готування ще хвилину. Заливаємо основу для супу водою, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 20 хвилин. Після закінчення часу приправляємо суп по смаку і додаємо шпинат. Готуємо ще 5 хвилин. В останню чергу в каструлю відправляється вершковий сир і лимонний сік.
Залишається лише ще раз перевірити смак готового блюда, і можна подавати сирний суп до столу, прикрасивши зеленим цибулею.
Швидка юшка з сьомги з вершками
Ми вже встигли дізнатися, як приготувати суп зі свіжої та копченої сьомги з вершками. Тепер настала черга рецепту з участю консервованої риби. Швидкий і простий спосіб ситно і смачно нагодувати цілу сім'ю, як описано в рецепті нижче.
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; вершкове масло - 2 ст. ложки; бекон - 4 смужки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; курячий бульйон - 3 ст.; консервована сьомга - 2 банки; картопля (велика) - 1 шт.; вершки - 2 ст.; консервована кукурудза - 1 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Вершкове масло розтоплюємо і змішуємо з оливковою. Смужку бекону нарізаємо і закладаємо до масляної суміші, смажимо 5-7 хвилин. Додаємо до бекону цибулю і часник, обсмажуємо 2-3 хвилини, до м'якості цибулі. Додаємо борошно і смажимо 1-2 хвилини.
Заливаємо основу для супу бульйоном, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь. Додаємо до супу сьомгу, нарізану картоплю, кукурудзу і готуємо ще 15-20 хвилин, до тих пір, поки картопля не стане м'яким.
Заправляємо суп вершками, варимо 2-3 хвилини. Готову страву приправляємо сіллю і перцем за смаком. Подаємо гарячий суп з крекерами, або грінками, прикрасивши зеленню.