Дієтологи настійно рекомендують, щоб у нашому раціоні обов'язково були присутні гарячі перші страви. Адже саме вони покращують роботу шлунково-кишкового тракту і допомагають організму нормально функціонувати. Нижче вас чекають рецепти не тільки корисного, але й смачного першого страви - супу з фрикадельками і рисом.
Суп з фрикадельками і рисом в мультиварці
Інгредієнти: фарш - 500 г; яйця - 1 шт.; картопля - 400 г; морква (велика) - 1 шт.; цибуля (середня) - 1 шт.; рис - 100 г; рослинна олія - 15 мл; сіль, спеції, зелень. Приготування У фарш додаємо яйце, солимо, перчимо за смаком і перемішуємо. Змочуємо Руки у воді і формуємо фрикадельки. Картоплю нарізаємо кубиками, цибулю подрібнюємо, а моркву тремо на середній тертці. У каструлю мультиварки вливаємо олію, викладаємо цибулю, моркву і в режимі «Випічка» готуємо 8 хвилин. Після цього вливаємо 2 літра окропу, опускаємо картопля, рис і фрикадельки. У режимі «Гасіння» готуємо 1 годину. У готовий суп додаємо сметану і подрібнену зелень.
Як варити суп з фрикадельками і рисом?
Інгредієнти: фарш м'ясний - 300 г; картопля - 400 г; цибуля ріпчаста - 100 г; морква - 150 г; пропарений рис - 100 г; м'якуш білого хліба - 60 г; молоко - 100 мл; рослинна олія; лавровий лист, сіль, перець. Приготування М'якуш білого хліба розмочуємо в молоці. Цибуля розрізаємо на 2 частини. Фарш разом з хлібом і половиною цибулі пропускаємо через м'ясорубку, солимо, додаємо спеції і перемішуємо. У каструлю вливаємо 25 літра бульйону чи води, доводимо до кипіння. З фаршу формуємо кульки бажаного розміру. У киплячу рідину опускаємо фрикадельки і на невеликому вогні варимо хвилин 15.
На сковороді з невеликою кількістю рослинної олії обсмажуємо подрібнену цибулю і терту на тертці моркву. У каструлю з фрикадельками опускаємо нарізану кубиками картоплю і рис. На повільному вогні варимо суп хвилин 7 потім виливаємо зажарку, кидаємо лавровий лист, солимо й додаємо спеції за смаком. Проварюємо ще 5 хвилин, потім вимикаємо вогонь, а даємо супу настоятися ще 5-10 хвилин.
Як приготувати суп з курячими фрикадельками і рисом?
Інгредієнти: курячий фарш - 05 кг; яйця - 1 шт.; рис - 170 г; цибуля - 100 г; морква - 130 г; томатна паста - 50 р; сіль, спеції, зелень - за смаком. Приготування Курячий фарш солимо, додаємо яйце і все це перемішуємо. Руками, змоченими у воді, робимо з отриманої маси невеликі кульки. Цибулю подрібнюємо, моркву тремо на тертці. Обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості, потім додаємо томатну пасту, близько 30 мл води, перемішуємо і протушиваем хвилини 2. Рис промиваємо, потім вливаємо воду (близько 3 літрів), доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо майже до готовності рису. Потім викладаємо засмажку з томатною пастою, знову доводимо до кипіння і викладаємо фрикадельки з курячого фаршу . Варимо до готовності. У самому кінці додаємо подрібнену зелень.
Томатний суп з фрикадельками і рисом
Інгредієнти: м'ясисті помідори - 700 г; цибуля - 1 шт.; рис - 3 ст. ложки; часник - 2 зубчики; свино-яловичий фарш - 250 г; яйця - 1 шт.; рослинна олія; вода - 2 л; петрушка - 5 гілочок; сіль, спеції, сметана - за смаком. Приготування Фарш змішуємо з подрібненою зеленню петрушки, вбиваємо яйце, солимо і перчимо за смаком і перемішуємо. З отриманої маси формуємо кульки. Щоб фарш не лип до рук, періодично їх слід змочувати холодною водою.
У киплячу підсолену воду опускаємо фрикадельки для супу . Знімаємо піну, яка утворилася. Коли всі фрикадельки спливуть на поверхню, виймаємо їх і складаємо на тарілку.
Отриманий бульйон проціджуємо, опускаємо в нього промитий рис і варимо до готовності. А в цей час дрібно кришимо цибулю і підсмажити його на олії до прозорості. Коли рис буде готовий, викладаємо цибулю в каструлю. З помідорів знімаємо шкірку, обдавши їх окропом. М'якоть перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Виливаємо його в каструлю, даємо закипіти, і знімаємо з вогню. Додаємо в готовий суп сметану, подрібнений часник, зелень і фрикадельки.