Вернуться назад Распечатать

Грибний суп з печериць - рецепт

Грибний суп з печериць - рецепт
Грибні супи, завдяки вмісту в них рослинного білка, насичують наш організм надовго. Таке гаряче блюдо легке засвоюється шлунком і підходить всім, хто сидить на дієті або дотримується посту. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування овочевих супів з печерицями.

Рецепт супу з локшиною і печерицями


Інгредієнти:

  • печериці свіжі - 300 г;

  • локшина - 100 г;

  • морква - 1 шт.;

  • картопля - 200 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції - за смаком;

  • вода - 2 л;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Отже, всі овочі заздалегідь очищаємо і гарненько промиваємо. Потім нарізаємо картоплю кубиками, морква шаткуємо кружечками, а цибулю подрібнюємо півкільцями. Печериці обробляємо, промиваємо і рубаємо ножем на шматочки. Тепер викладаємо цибулю з морквою в каструлю з розігрітим рослинним маслом і трохи пасеруємо до м'якого стану. Далі вливаємо воду, кидаємо картоплю і гриби. Приправляємо супчик сіллю, нагріваємо до кипіння і варимо хвилин 15. Після цього додаємо локшину і кладемо спеції. Варимо до повної готовності страви, а потім, заправляємо суп подрібненою свіжою зеленню, і знімаємо з плити.

    Рецепт супу зі свіжими печерицями


    Інгредієнти:

  • печериці - 500 г;

  • рис - 50 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • зелень петрушки - 30 г;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Свіжі і перероблені гриби розрізаємо спочатку навпіл, потім шаткуємо пластинами і опускаємо їх у глибоку каструлю. Трохи підсолюємо, заливаємо водою і варимо 30 хвилин під кришкою. Поки печериці варяться, дрібно рубаємо цибулька і пасеруємо його на рослинному маслі до золотистого кольору. Очищену картоплю нарізаємо великими кубиками і кидаємо його в каструлю разом з рисом. Коли овочі будуть повністю готові, додаємо обжарку і подрібнену петрушку. Солимо супчик за смаком, накриваємо кришкою і варимо хвилин 5 після чого розливаємо по тарілках і ставимо на стіл.

    Рецепт крем-суп з шампіньйонів


    Інгредієнти:

  • курячий бульйон - 1 л;

  • цибулина - 2 шт.;

  • вершкове масло - 40 г;

  • печериці - 500 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • вершки - 200 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Рецепт курячого супу з печерицями дуже простий. Гриби і цибулю обробляємо, добре промиваємо та нарізаємо кубиками. Обсмажуємо овочі на рослинному маслечко 15-20 хвилин до м'якості, додавши невелику щіпку солі і меленого чорного перчика. Потім перекладаємо обжарку в блендер, додаємо трохи курячого бульйону і подрібнюємо все до кремоподібного стану. Далі розтоплюємо в каструлі вершкове масло й обсмажуємо в ньому борошно, постійно помішуючи. Після цього додаємо подрібнені гриби, вливаємо бульйон, що залишився і доводимо суп до кипіння. Проварюємо його 5-7 хвилин, вливаємо вершки, знову кип'ятимо і знімаємо з вогню. Готову страву розливаємо по тарілках і подаємо на стіл з грінками або сухариками.

    Рецепт сирного супу з печерицями


    Інгредієнти:

  • плавлений сирок - 300 г;

  • печериці - 1 кг;

  • картопля - 3 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • зелень - за смаком;


  • спеції;
  • Грибний суп з печериць - рецепт

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Рецепт сирного супу - пюре з печериць дуже сподобатися не тільки всім дорослим, але і дітям. Картоплю чистимо, нарізаємо маленькими шматочками. Плавлені сирки подрібнюємо, перекладаємо в каструлю і заливаємо повністю водою. Ставимо посуд на повільний вогонь і нагріваємо до повного розчинення сиру. Потім додаємо картоплю і варимо до готовності, періодично помішуючи.
    Далі знімаємо суп з вогню і охолоджуємо. Цибулю і гриби чистимо, дрібно рубаємо і пасеруємо до золотистого кольору на розігрітому рослинному маслечко. Готову обжарку остуджуємо, перекладаємо в каструлю і збиваємо все блендером до однорідного стану. Тепер підсолюємо страву за смаком, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і відразу ж розливаємо по тарілках.