Грибні супи, завдяки вмісту в них рослинного білка, насичують наш організм надовго. Таке гаряче блюдо легке засвоюється шлунком і підходить всім, хто сидить на дієті або дотримується посту. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування овочевих супів з печерицями.
Рецепт супу з локшиною і печерицями
Інгредієнти: печериці свіжі - 300 г; локшина - 100 г; морква - 1 шт.; картопля - 200 г; цибулина - 1 шт.; спеції - за смаком; вода - 2 л; рослинне масло. Приготування Отже, всі овочі заздалегідь очищаємо і гарненько промиваємо. Потім нарізаємо картоплю кубиками, морква шаткуємо кружечками, а цибулю подрібнюємо півкільцями. Печериці обробляємо, промиваємо і рубаємо ножем на шматочки. Тепер викладаємо цибулю з морквою в каструлю з розігрітим рослинним маслом і трохи пасеруємо до м'якого стану. Далі вливаємо воду, кидаємо картоплю і гриби. Приправляємо супчик сіллю, нагріваємо до кипіння і варимо хвилин 15. Після цього додаємо локшину і кладемо спеції. Варимо до повної готовності страви, а потім, заправляємо суп подрібненою свіжою зеленню, і знімаємо з плити.
Рецепт супу зі свіжими печерицями
Інгредієнти: печериці - 500 г; рис - 50 г; цибулина - 1 шт.; картопля - 2 шт.; зелень петрушки - 30 г; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Свіжі і перероблені гриби розрізаємо спочатку навпіл, потім шаткуємо пластинами і опускаємо їх у глибоку каструлю. Трохи підсолюємо, заливаємо водою і варимо 30 хвилин під кришкою. Поки печериці варяться, дрібно рубаємо цибулька і пасеруємо його на рослинному маслі до золотистого кольору. Очищену картоплю нарізаємо великими кубиками і кидаємо його в каструлю разом з рисом. Коли овочі будуть повністю готові, додаємо обжарку і подрібнену петрушку. Солимо супчик за смаком, накриваємо кришкою і варимо хвилин 5 після чого розливаємо по тарілках і ставимо на стіл.
Рецепт крем-суп з шампіньйонів
Інгредієнти: курячий бульйон - 1 л; цибулина - 2 шт.; вершкове масло - 40 г; печериці - 500 г; борошно - 2 ст. ложки; вершки - 200 мл; спеції. Приготування Рецепт курячого супу з печерицями дуже простий. Гриби і цибулю обробляємо, добре промиваємо та нарізаємо кубиками. Обсмажуємо овочі на рослинному маслечко 15-20 хвилин до м'якості, додавши невелику щіпку солі і меленого чорного перчика. Потім перекладаємо обжарку в блендер, додаємо трохи курячого бульйону і подрібнюємо все до кремоподібного стану. Далі розтоплюємо в каструлі вершкове масло й обсмажуємо в ньому борошно, постійно помішуючи. Після цього додаємо подрібнені гриби, вливаємо бульйон, що залишився і доводимо суп до кипіння. Проварюємо його 5-7 хвилин, вливаємо вершки, знову кип'ятимо і знімаємо з вогню. Готову страву розливаємо по тарілках і подаємо на стіл з грінками або сухариками.
Рецепт сирного супу з печерицями
Інгредієнти: плавлений сирок - 300 г; печериці - 1 кг; картопля - 3 шт.; цибулина - 2 шт.; зелень - за смаком; спеції; рослинне масло. Приготування Рецепт сирного супу - пюре з печериць дуже сподобатися не тільки всім дорослим, але і дітям. Картоплю чистимо, нарізаємо маленькими шматочками. Плавлені сирки подрібнюємо, перекладаємо в каструлю і заливаємо повністю водою. Ставимо посуд на повільний вогонь і нагріваємо до повного розчинення сиру. Потім додаємо картоплю і варимо до готовності, періодично помішуючи.
Далі знімаємо суп з вогню і охолоджуємо. Цибулю і гриби чистимо, дрібно рубаємо і пасеруємо до золотистого кольору на розігрітому рослинному маслечко. Готову обжарку остуджуємо, перекладаємо в каструлю і збиваємо все блендером до однорідного стану. Тепер підсолюємо страву за смаком, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і відразу ж розливаємо по тарілках.