Пропонуємо вам на обід зварити смачний, легкий і дуже ароматний гороховий супчик з куркою, який порадує і зігріє всіх і холодними зимовими днями.
Гороховий суп з курячим м'ясом
Інгредієнти: сухий горох - 15 ст.; курячі стегна - 3 шт.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; масло рослинна - 2 ст. ложки; селера - 1 шт.; вода кип'ячена - 25 л; спеції. Приготування Наливаємо в каструльку воду, кладемо оброблені і промиті курячі стегна і ставимо посуд на вогонь. Після закипання, знімаємо піну, кидаємо сухий горох колотий і варимо його до готовності. Цибулину і селеру чистимо, нарізаємо соломкою, а моркву натираємо на тертці. Тушкуємо овочі на середньому вогні майже до готовності. Куряче м'ясо знімаємо з кісток і повертаємо в суп разом з овочами. Проварюємо все на слабенькому вогні близько 5 хвилин, і подаємо на обід, прикрасивши свіжою зеленню.
Рецепт горохового супу з куркою в мультиварці
Інгредієнти: сухий горох - 350 г; морква - 1 шт.; курка копчена - 500 г; цибулина - 1 шт.; бекон - 200 г; масло вершкове - 2 ст. ложки; селера - 1 шт.; спеції. Приготування
Пропонуємо вам ще один спосіб, як приготувати смачний гороховий суп з куркою. Отже, беремо копчену курку, знімаємо м'ясо і нарізаємо його великими шматками. Бекон шаткуємо кубиками. Цибулю і моркву чистимо і подрібнюємо тонкою соломкою. Селера промиваємо і дрібненько рубаємо ножем.
Тепер включаємо мультиварку в мережу, виставляємо режим «Мультиповар», встановлюємо температуру 160 градусів, наливаємо рослинне масло, розігріваємо його і обсмажуємо бекон протягом 5 хвилин. Потім додаємо моркву, цибульку і селеру, готуємо ще 5 хвилин.
Далі вливаємо в чашу 15 літра гарячої води, доводимо до кипіння, варимо 10 хвилин. Після цього висипаємо в суп сухий горох, зменшуємо температуру до 120 градусів і готуємо наш супчик ще приблизно півгодини. У самому кінці додаємо куряче м'ясо, перемішуємо і трохи тушкуємо.
Гороховий суп з копченою куркою
Інгредієнти: сухий горох - 300 г; копчена курка - 300 г; олія оливкова - 1 ст. ложка; цибулина - 2 шт.; морква - 2 шт.; копчена грудинка - 100 г; бекон - 100 г; спеції. Приготування Горох промиваємо, заливаємо і залишаємо розбухати. У каструльку наливаємо кип'ячену воду, кладемо очищену цибулину, моркву і доводимо до кипіння. Потім опускаємо в киплячий овочевий бульйон зняту з копченої курки шкірку і проварюємо її хвилин 15 щоб вона віддала свій пікантний аромат. Після цього готовий бульйон проціджуємо через марлю, знову ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і засипаємо горох. Варимо супчик до повної готовності гороху на невеликому вогні.
Цибульку і моркву чистимо, нарізаємо соломкою разом з копченою грудинкою і обсмажуємо все на оливковій маслечко. Потім перекладаємо обжарку в киплячий суп і проварюємо 5 - 7 хвилин. За пару хвилин до закінчення кидаємо подрібнене куряче м'ясо, солимо і перчимо страву за смаком.
Гороховий суп з куркою і часниковими грінками
Інгредієнти: сухий горох - 300 г; копчені курячі стегенця - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 1 зубчик; сухарі - 1 ст.; зелень петрушки; спеції; олія оливкова - 1 ст. ложка. Приготування Горох промиваємо, заливаємо водою і залишаємо набухати на кілька годин. Потім відкидаємо його на сито, щоб позбутися від зайвої вологи і перекладаємо боби в каструлю. Заливаємо водою, ставимо на вогонь і варимо на невеликому вогні до готовності. Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками, моркву і корінь петрушки натираємо на тертці. Обсмажуємо всі овочі на оливковій масло і викладаємо в киплячий суп. Солимо, перчимо страву за смаком.
Додаємо зняте з кісток і подрібнене куряче м'ясо, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Пшеничний хліб нарізаємо кубиками і підсушуємо на змазаній оливковою маслом сковороді разом з часничком.