Гороховий суп з рулькой - дуже поживна і смачна страва в усьому світі. Його шалено люблять за чудовий ніжний смак, практичність і простоту приготування. Особливою популярністю така страва користується взимку, адже так приємно прийшовши з морозної прогулянки з'їсти тарілочку гарячого ароматного супу!
Рецепт горохового супу з рулькой
Інгредієнти: свиняча сира рулька - 1 шт.; сухий горох - 1 ст.; морква - 2 шт.; картопля - 3 шт.; корінь петрушки - 1 шт.; лавровий лист - 2 шт.; цибулина - 2 шт.; свіжа зелень, спеції. Приготування Отже, для приготування горохового супу з свинячої рульки, готуємо спочатку всі інгредієнти. Для цього боби ретельно промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо розмокати. Свинячу рульку кладемо у велику каструлю з водою, ставимо на вогонь, додаємо корінь петрушки, цілу морквину, доводимо до кипіння і залишаємо м'ясо варитися приблизно на 2 години.
Після закінчення часу акуратно дістаємо рульку, остуджуємо і відокремлюємо м'ясо від кісточки. Каструлю при цьому залишаємо на вогні, виймаємо з бульйону коріння і кидаємо в нього горох. Картоплю чистимо, шаткуємо часточками, а моркву і цибулю - брусочками. Коли горох буде майже готовий, викладаємо овочі, зменшуємо вогонь і доводимо все до кипіння. У самому кінці приготування заправляємо супчик нарізаними м'ясними шматочками, солимо, перчимо і кладемо лавровий листочок. Ось і все, гороховий суп зі свинячої рулькою готовий!
Гороховий суп з копченою рулькою
Інгредієнти: варено-копчена рулька - 1 шт.; сухий горох - 1 ст.; морква - 1 шт.; зелена цибуля - за бажанням; картопля - 3 шт.; спеції. Приготування Сухий горох заздалегідь замочуємо і залишаємо на всю ніч розбухати. Вимиту рульку кладемо в каструлю, заливаємо холодною
кип'яченою водою, додаємо горох і варимо бульйон на слабенькому вогні приблизно годину.
Цим часом готуємо всі овочі: картоплю і моркву чистимо, ріжемо невеликими брусочками, а цибулька шаткуємо півкільцями. Через годину акуратно виймаємо м'ясо з каструлі, а в бульйон кладемо цибулю і моркву. Даємо закипіти і після цього обережно додаємо картоплю. Поки овочі варяться при закритій кришці, остигле м'ясо знімаємо з кісточки, нарізаємо шматочками і додаємо в каструлю хвилин за 5 до готовності супу. Приправляємо страву сіллю, меленим перцем за смаком і за бажанням посипаємо свіжою зеленню, і розливаємо по тарілках.