Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів приготування супу з грінками. Обсмажені окремо шматочки хліба додадуть страві особливого смаку, а доданий в суп часник - дивовижний аромат і пікантність.
Сирний суп з грінками
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; сир - 50 г; вершки - 2 ст. ложки; імбир, спеції - за смаком; курячий бульйон - 500 мл; коньяк - 1 ст. ложка; масло вершкове - 50 г; білий хліб - 2 скибочки; часник - 2 зубчики. Приготування Отже, сир натираємо і змішуємо з вершками. Потім додаємо імбир і мелений перець. Отриману масу перекладаємо в киплячий курячий бульйон і відразу ж розмішуємо. Солимо за смаком, вливаємо коньяк і збиваємо суп міксером. Хліб нарізаємо дрібними кубиками. Часник чистимо, раздавливаем, обсмажуємо на вершковому маслечко разом з хлібом і подаємо грінки до курячого супу.
Гороховий суп з грінками
Інгредієнти: сухий горох -1 ст.; цибулина - 1 шт.; морква - 2 шт.; рослинна олія; спеції - за смаком; хліб без скоринки. Приготування Горох замочуємо на ніч у воді, після чого відварюємо до готовності, додавши за смаком трохи солі. Чистимо цибулину, шаткуємо дрібними кубиками. Моркву натираємо на тертці, горошини перцю розминаємо, а хліб нарізаємо маленькими шматочками.
Роздавлений перчик злегка обсмажуємо на сковороді, після чого додаємо цибулю, моркву і пасеруємо до золотистого кольору. Готову зажарку перекладаємо в суп і додаємо трохи подрібненої паприки. Продовжуємо варити на повільному вогні приблизно 10 хвилин. Нарізаний хліб обсмажуємо на сковороді, посипаємо його паприкою, чебрецем. Перед подачею на стіл розливаємо гороховий супчик по тарілках, посипаємо грінками і прикрашаємо зеленню.
Картопляний суп-пюре з грінками
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; часник - 1 зубчик; білий хліб; спеції і зелень. Приготування Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками і заливаємо водою, щоб вона трохи покривала його. Потім ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, солимо за смаком і варимо до готовності. Цибулю і моркву чистимо, шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Також обсмажуємо окремо скибочки білого хліба, натираємо їх часничком і нарізаємо кубиками.
Як тільки картопля повністю стане м'яким, не зливаючи воду, розминаємо його в пюре. Після цього знову ставимо каструлю на вогонь, додаємо обжарку овочі, зелень і кип'ятимо. Готовий суп-пюре розливаємо по тарілочках і посипаємо грінками.