Горохові супи дуже доступні, смачні і при цьому корисні. Чим не ідеальне поєднання страви для сьогоднішнього вечері? А в доповненні з яловичиною суп з гороху стає ще пахучіше і насиченішим.
Рецепт горохового супу з яловичиною
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; оливкова олія - 4 ст. ложки; сушений орегано - 1 /2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; морква - 1 шт.; картопля - 2 шт.; колотий горох - 500 г; яловичий бульйон - 8 ст. Приготування Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо разом з цибулею на рослинному маслі. Слідом за цибулею на сковороду додаємо сіль, перець і орегано. Пасеруємо цибулю до тих пір, поки він не розм'якшиться, після чого його слід перекласти в каструлю разом з нарізаною картоплею, тертою морквою і горохом. Перед тим, як класти в суп горох, його слід ретельно промити і замочити на 2-3 години в холодній воді.
Заливаємо овочі яловичим бульйоном і ставимо на вогонь. Доводимо рідина в каструлі до кипіння, після чого вогонь зменшуємо і варимо суп під кришкою 40 хвилин, періодично знімаючи з поверхні води піну, що утворюється.
Гороховий суп з яловичиною та копченостями
Інгредієнти: колотий горох - 1 ст.; копчені яловичі реберця - 500 г; бекон - 250 г; картопля - 2-3 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; лавровий лист - 2 шт.; сіль, перець; рослинне масло. Приготування Яловичі реберця заливаємо 4 літрами води і ставимо на вогонь на 30-40 хвилин. Поки вариться наш ароматний бульйон, займемося іншими інгредієнтами: картоплю чистимо і нарізаємо кубиками, цибулю і моркву подрібнити, а бекон наріжемо соломкою. Горох промиваємо і при необхідності замочуємо.
З готового бульйону дістаємо реберця і відокремлюємо м'ясо від кісток. Повертаємо м'ясо разом з горохом в каструлю і варимо 30 хвилин, не забуваючи прибирати утворюється пінку.
Обсмажуємо на сковорідці бекон з цибулею та морквою до повного розм'якшення овочів, після чого додаємо обжарку в каструлю разом з картоплею і варимо до повної готовності останнього.
Як приготувати гороховий суп з яловичиною?
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; бекон - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики; сушений чебрець - 2 ч. ложки; сіль, перець; лавровий лист - 1 шт.; картопля - 2 шт.; колотий горох - 300 г; яловичий бульйон - 2 л. Приготування У сковороді обсмажуємо нарізану тонкими скибочками бекон до витоплювання жиру, після чого в сковороду закладаємо подрібнену цибулю і терту моркву. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо нарізаний часник і чебрець, не забуваємо про сіль і перець.
Картоплю відварюємо до м'якості. У каструлю наливаємо бульйон і кладемо в нього горох. Варимо горох 40 хвилин, періодично знімаючи піну, що утворюється. Як тільки горох стане м'яким, до нього можна додати пасерування з беконом, а також додаткові м'ясні інгредієнти, наприклад, копчені сосиски, або відварну яловичину.
Відварну картоплю розминаємо в пюре і додаємо в суп в самому кінці приготування, для того, щоб бульйон вийшов більш густим.
Гороховий суп-пюре з яловичиною
Інгредієнти: колотий горох - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; селера - 2 стебла; цибуля-порей - 1 шт.; часник - 1 зубчик; морква - 1 шт.; яловичий бульйон - 1 ст.; вершки - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; суміш прованських трав - 1 ч. ложка. Приготування Горох ретельно перебираємо і промиваємо, після чого відварюємо його разом з прованськими травами до розм'якшення, не забуваючи періодично видаляти з'являється на поверхні води піну. Окремо обсмажуємо до м'якості нарізану цибулю з морквою, а також стебло селери і трохи часнику для аромату.
Зливаємо з гороху надлишки води і відправляємо його в чашу блендера. Слідом кладемо обсмажені овочі і наливаємо яловичий бульйон і трохи вершків. Пюрируем суп до однорідності, приправляємо до смаку сіллю і перцем. Подаємо гороховий суп до столу з грінками.