Грибний суп - це рідке гаряче блюдо, в якому головним компонентом виступу, звичайно ж, гриби.
Грибний суп з куркою в мультиварці
Інгредієнти: заморожені гриби - 350 г; морква - 1 шт.; відварене куряче філе - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; картопля - 3 шт.; помідор - 2 шт.; рослинна олія; спеції; сметана; свіжа зелень. Приготування Цибулю, моркву, гриби подрібнюємо кубиками і обсмажуємо близько 10 хвилин на рослинній маслечко в режимі «Випічка». Потім додаємо вершкове масло, вливаємо курячий бульйон, додаємо шматочки м'яса, солимо і ставимо програму «Тушкування» на 90 хвилин.
Хвилин через 40 кидаємо в суп порізаний соломкою картоплю, за 20 хвилин до готовності викладаємо помідор, очищений і нашатковану часточками. Перед подачею посипаємо блюдо зеленню і кладемо сметану.
Грибний суп з сушених грибів з куркою
Інгредієнти: курячий бульйон - 1 л; білі сушені гриби - 120 г; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 5 ст. ложок; морква - 1 шт.; стебла селери - 2 шт.; часник - 2 зубчики; чебрець свіжий - 2 гілочки; жирні вершки - 05 ст.; печериці - 250 г; рукола; броколі - 50 г; відварене куряче м'ясо - 200 г; насіння гарбуза - 50 р. Приготування Ставимо На плиту невелику каструльку, наливаємо курячий бульйончик і доводимо його до кипіння. Цим часом заливаємо окропом сухі гриби і даємо їм постояти хвилин 30. Потім воду зливаємо, а гриби гарненько промиваємо, нарізаємо шматочками і додаємо в бульйон.
Чистимо цибулину, промиваємо, дрібно шаткуємо. Морква обробляємо, нарізаємо шматочками, селера очищаємо і подрібнюємо на шматочки. Часничок раздавливаем ножем на обробній дошці і нашинковываем дрібно. Поруч на плиту ставимо сотейник, кладемо в нього половину вершкового масла, нагріваємо, додаємо цибульку, моркву, селеру, часник і чебрець. Помішуючи, пасеруємо овочі близько 10 хвилин до м'якого стану, додаємо дрібку солі за смаком і перемішуємо.
Тепер всю обжарку акуратно перекладаємо в каструлю з бульйоном і грибами і варимо 10-15 хвилин на повільному вогні. Поки суп вариться, ставимо сковороду на плиту, кладемо трохи масла, висипаємо гарбузове насіння і, постійно помішуючи, обсмажуємо до золотистого кольору.
Далі перекладаємо їх на паперові рушники і посипаємо сіллю. Свіжі печериці промиваємо, нарізаємо шматочками і пасеруємо окремо до золотистого кольору. Тепер беремо блендер, пюрируем в ньому всі овочі з супу з листям руколи і перекладаємо масу в суп. Блюдо підсолюємо за смаком, перчимо, кладемо промиту брокколі, варимо 5 хвилин, а потім обережно вливаємо вершки, доводимо до кипіння і вимикаємо плиту. Розливаємо грибний крем-суп по тарілках, додаємо шматочки відвареного курячого м'яса і подаємо на стіл з смаженими печерицями і гарбузовим насінням.
Грибний суп-пюре з куркою
Інгредієнти: печериці - 300 г; цибуля-порей - 2 шт.; часник - 3 зубчики; чебрець свіжий - 2 гілочки; масло вершкове - 50 г; бульйон - 600 мл; відварене куряче філе - 1 шт. Приготування Цибуля-порей промиваємо і шаткуємо невеликими кружечками. Часник очищаємо і подрібнюємо. Тепер беремо
сотейник, кладемо шматочок вершкового масла і розігріваємо його на невеликому вогні. Потім додаємо подрібнену цибульку з часником, пасеруємо до м'якості 4-5 хвилин.
Печериці промиваємо, обробляємо і нарізаємо середніми скибочками. Чебрець промиваємо і листя подрібнюємо. Додаємо в сотейник спочатку гриби, потім чебрець, збільшуємо вогонь і смажимо все разом протягом 5 хвилин.
Потім виливаємо курячий бульйон, додаємо порізане шматочками куряче філе, накриваємо кришкою і варимо ще трохи. Після цього ретельно пюрируем нашу масу блендером до однорідного стану і розливаємо готовий грибний суп-пюре по тарілках!