Легкий і ситний суп з грибами і вермішеллю - ідеальне блюдо для весни, коли організм вимагає розвантаження від важкої зимової їжі. Рекомендуємо випробувати рецепти, які ми спеціально для вас зібрали в цій статті.
Рецепт китайського грибного супу з вермішеллю
Інгредієнти: китайська локшина (соба) - 170 г; печериці, або шиітаке - 85 м; імбир - 2 тонких шматочка; кунжутне масло - 1 ст. ложка; сушені водорості комбу - 25 см шматочок; яйце - 1 шт.; паста місо - 1-2 ч. ложки; зелена цибуля - 1 пучок. Приготування У каструлю наливаємо 4 склянки води і кладемо туди шматочок сушених водоростей. В іншій каструлі розігріваємо рослинне масло і швидко обсмажуємо на ньому нарізану зелену цибулю і шматочки імбиру. Як тільки цибулю і імбир пустять аромат - кладемо в каструлю нарізані гриби і чекаємо, поки з них почне випаровуватися волога. На цьому етапі заливаємо гриби бульйоном з водоростей комбу і доводимо вміст каструлі до кипіння. Як тільки бульйон закипить, занурюємо в нього локшину і варимо її згідно з вказівками на упаковці.
Набираємо ополоник бульйону і розводимо в ньому пасту місо. Готову суміш повертаємо в суп і перемішуємо. Подаємо китайський суп з відварним яйцем.
Подібний грибний суп з вермішеллю можна приготувати в мультиварці, скористайтеся режимом приготування "Суп" відразу після заливання обсмажених грибів бульйоном.
Грибний суп з печериць з вермішеллю
Інгредієнти: вершкове масло - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; печериці - 200 г; яловичина - 500 г; картопля - 2 шт.; яловичий бульйон - 6 ст.; сухе біле вино - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; локшина - 2 ст.; вершки - 1/2 ст. Приготування У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і часник до золотистого кольору. Як тільки цибуля змінить свій колір, додаємо до пассеровке нарізані гриби і смажимо їх до повного випаровування вологи.
Поки гриби смажаться, займемося картоплею та м'ясом.
Бульби чистимо і ріжемо кубиками, м'ясо споліскуємо, обсушуємо і нарізаємо соломкою. Додаємо соломку яловичини до грибів і готуємо до тих пір, поки вона не схопиться, після чого додаємо картоплю і заливаємо все яловичим бульйоном і вином. Варимо суп до м'якості картоплі, після чого додаємо в суп локшину і чекаємо поки вона отварится.
Грибний суп з вермішеллю і картоплею заправляємо вершками, присмачую сіллю і перцем і подаємо до столу.