Суп-локшина - це не тільки ситні, але і вельми корисна страва. Воно допомагає набратися сил і чудово зігріває в холодну пору року. Ароматна грибна локшина, ось чому ми вирішили присвятити цю статтю.
Рецепт супу-локшини з грибами
Інгредієнти: кунжутна олія - 1/2 ч. ложки; корінь імбиру (тертий) - 1 ст. ложка; часник - 4 зубчики; вода - 12 ст.; морква - 2 шт.; сушені гриби шиітаке - 45 г; зелений горошок - 1 1/2 ст.; скляна локшина - 150 г; пекінська капуста - 500 г; місо - 6 ст. ложок; васабі - 1 ч. ложка. Приготування У каструлі розігріваємо кунжутне масло й обсмажуємо на ньому подрібнений часник і імбир хвилину. Додаємо воду, зелений горошок, нарізану соломкою моркву і сушені гриби. Доводимо рідина в горщику до кипіння, після чого накриваємо все кришкою і варимо 20-25 хвилин.
Після закінчення часу додаємо в каструлю нарізану локшину і пекінську капусту. Продовжуємо варити суп до готовності локшини.
Пасту місо і васабі заливаємо 1/2 склянки бульйону з супу, ретельно все перемішуємо і повертаємо назад в каструлю. Гарячу грибну локшину з сушених грибів подають до столу відразу ж.
Курячий суп-локшина з печерицями
Інгредієнти: куряче філе - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; селера - 4 стебла; печериці - 200 г; часник - 2 зубчики; курячий бульйон - 2 л; вода - 1 л; вершкове масло - 70 г; оливкова олія - 1/4 ст.; борошно - 1/2 ст.; локшина - 1 упаковка; суміш італійських трав - 3 ч. ложки; вершки - 2 ст.; сіль, перець. Приготування Куряче філе нарізаємо соломкою, солимо і перчимо. Обсмажуємо куру на оливковій олії, прямо в каструлі, після чого, як тільки м'ясо схопиться, додамо нарізану ріпчасту цибулю і селеру, а разом з ними часник і гриби. Продовжуємо смажити все разом до тих пір, поки
волога з грибів не випарується, після чого заливаємо вміст каструлі курячим бульйоном і водою, додаємо трави, сіль і перець. Як тільки рідина в каструлі закипить, додати локшину і продовжимо варіння супу до тих пір, поки вона не звариться.
Поки локшина з куркою і грибами вариться, у сковороді розтопити вершкове масло і змішаємо його з оливковою. Додамо борошно і обсмажимо її до рум'яного кольору. Як тільки локшина в супі звариться, додаємо в бульйон борошняну суміш і ретельно перемішуємо. Варимо суп ще 5 хвилин, поки він не стане густіше, а після можна подавати його в такому вигляді, або додатково розвести вершками.