Вернуться назад Распечатать

Суп-локшина з грибами

Суп-локшина з грибами
Суп-локшина - це не тільки ситні, але і вельми корисна страва. Воно допомагає набратися сил і чудово зігріває в холодну пору року. Ароматна грибна локшина, ось чому ми вирішили присвятити цю статтю.

Рецепт супу-локшини з грибами


Інгредієнти:

  • кунжутна олія - 1/2 ч. ложки;

  • корінь імбиру (тертий) - 1 ст. ложка;

  • часник - 4 зубчики;

  • вода - 12 ст.;

  • морква - 2 шт.;

  • сушені гриби шиітаке - 45 г;

  • зелений горошок - 1 1/2 ст.;

  • скляна локшина - 150 г;

  • пекінська капуста - 500 г;

  • місо - 6 ст. ложок;

  • васабі - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У каструлі розігріваємо кунжутне масло й обсмажуємо на ньому подрібнений часник і імбир хвилину. Додаємо воду, зелений горошок, нарізану соломкою моркву і сушені гриби. Доводимо рідина в горщику до кипіння, після чого накриваємо все кришкою і варимо 20-25 хвилин.
    Після закінчення часу додаємо в каструлю нарізану локшину і пекінську капусту. Продовжуємо варити суп до готовності локшини.
    Пасту місо і васабі заливаємо 1/2 склянки бульйону з супу, ретельно все перемішуємо і повертаємо назад в каструлю. Гарячу грибну локшину з сушених грибів подають до столу відразу ж.

    Курячий суп-локшина з печерицями


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • селера - 4 стебла;

  • печериці - 200 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • курячий бульйон - 2 л;

  • вода - 1 л;

  • вершкове масло - 70 г;

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • локшина - 1 упаковка;

  • суміш італійських трав - 3 ч. ложки;

  • вершки - 2 ст.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Куряче філе нарізаємо соломкою, солимо і перчимо. Обсмажуємо куру на оливковій олії, прямо в каструлі, після чого, як тільки м'ясо схопиться, додамо нарізану ріпчасту цибулю і селеру, а разом з ними часник і гриби. Продовжуємо смажити все разом до тих пір, поки
    Суп-локшина з грибами
    волога з грибів не випарується, після чого заливаємо вміст каструлі курячим бульйоном і водою, додаємо трави, сіль і перець. Як тільки рідина в каструлі закипить, додати локшину і продовжимо варіння супу до тих пір, поки вона не звариться.
    Поки локшина з куркою і грибами вариться, у сковороді розтопити вершкове масло і змішаємо його з оливковою. Додамо борошно і обсмажимо її до рум'яного кольору. Як тільки локшина в супі звариться, додаємо в бульйон борошняну суміш і ретельно перемішуємо. Варимо суп ще 5 хвилин, поки він не стане густіше, а після можна подавати його в такому вигляді, або додатково розвести вершками.