Гарячі перші страви в обов'язковому порядку повинні бути в нашому раціоні. Адже вони покращують роботу всієї травної системи. Коли набридли класичні супи, здивуйте близьких незвичайним блюдом, а ми вам у цьому допоможемо. У цій статті мова піде про приготування сирного супу з куркою.
Сирний крем-суп з куркою
Інгредієнти: куряче філе - 350 г; картопля - 450 г; морква - 150 г; м'який плавлений сир - 400 г; цибуля - 1 шт.; сіль, паприка, чорний мелений перець, зелень - за смаком. Приготування У каструлю наливаємо 45 літра води, солимо, доводимо до кипіння, кладемо куряче філе і варимо до готовності. Потім охолоджуємо і нарізаємо кубиками. Ріжемо брусочками картоплю, варимо хвилин 7 потім додаємо подрібнену цибулю, морква, курку і варимо ще хвилин 10. Додаємо плавлений сир і розмішуємо до повного розчинення. За смаком додаємо чорний мелений перець, паприку і сіль. За допомогою блендера робимо з супу пюре. Перед подачею додаємо в тарілки подрібнену зелень.
Сирний суп з копченою куркою
Інгредієнти: курячий бульйон - 2 літри; картопля - 2 шт.; копчена курка - 300 г; плавлений сир - 250 г; печериці - 150 г; цибулю-порей (стебло) - 1 шт.; зелень кропу і петрушки, сіль, спеції - за смаком. Приготування Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо брусочками, опускаємо його в бульйон і варимо до готовності. В окремому посуді в невеликій кількості бульйону розчиняємо плавлений сир і вливаємо отриману суміш, помішуючи, в каструлю. М'якоть копченої курки нарізаємо кубиками, так само ріжемо печериці. Обсмажуємо їх на рослинному маслі до готовності. Додаємо в бульйон курку, обсмажені гриби, подрібнену зелень і спеції за смаком. За бажанням перед подачею до столу в кожну тарілку можна покласти грінки.
Сирний суп-пюре з куркою
Інгредієнти: курка - 600 г; плавлений сирок з грибним смаком - 3 шт.; морква - 200 г; картопля - 400 г; цибуля ріпчаста - 100 г; цибуля-порей - 1 шт.; селера (стебло) - 1 шт.; зелень, сіль, спеції - за смаком. Приготування Куряче м'ясо заливаємо водою і варимо хвилин 40. М'ясо виймаємо, остуджуємо і ріжемо шматочками. Картоплю чистимо, ріжемо брусочками і викладаємо в бульйон. Додаємо сіль і спеції. Моркву тремо на тертці, подрібнюємо цибулю, шаткуємо стебла селери і цибулі-порею і все це опускаємо в каструлю з бульйоном і картоплею. Варимо до готовності. Сир тремо на тертці або ріжемо кубиками і додаємо в бульйон, варимо, помішуючи, до його розчинення. Далі нам потрібно перетворити суп у пюре. Легше всього зробити це за допомогою блендера. Потім розливаємо сирний крем-суп з куркою по тарілках, притрушиваем подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Французький сирний суп з куркою
Інгредієнти: куряче філе - 05 кг; плавлений сир - 250 г; картопля - 350 г; морква - 200 г; цибуля - 100 г; вершкове масло - 40 г; лавровий лист - 2-3 шт.; сіль, перець - за смаком; грінки з білого хліба - за смаком. Приготування У каструлю наливаємо 3 літри води, кладемо куряче філе і ставимо на вогонь. Після закипання додаємо сіль (близько 1 чайної ложки), лавровий лист, горошини запашного і чорного перцю. Варимо хвилин 20 після чого м'ясо виймаємо. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками, подрібнюємо цибулю, моркву тремо на тертці, куряче філе також ріжемо кубиками. Плавлений сир тремо на тертці. У бульйон опускаємо картопля варимо хвилин 7-10.
На вершковому маслі злегка обсмажуємо цибулю і моркву. Додаємо готову зажарку в суп і варимо ще 7 хвилин. Після цього додаємо подрібнене м'ясо курки, варимо ще хвилини 3 викладаємо плавлений сир, добре перемішуємо і вимикаємо вогонь. У кожну тарілку перед подачею додаємо зелень і грінки.