Давайте дізнаємося з вами, як зварити солянку з морської капусти і ситно нагодувати всю сім'ю смачною і вишуканою стравою.
Рецепт солянки з морської капусти з кальмаром
Інгредієнти: морська заморожена капуста - 1 кг; цибулина - 1 шт.; кальмари - 5 шт.; паста томатна - 2 ст. ложки; оцет 70 % - 1 ч. ложка; масло рослинне - 6 ст. ложок; морква - 3 шт. Приготування Морську капусту заздалегідь розморожуємо, промиваємо кілька разів, заливаємо гарячою водою, ставимо на плиту і варимо після закипання рівно 15 хвилин. Потім воду обережно зливаємо, капусту промиваємо, знову заливаємо гарячою водою і варимо ще 15 хвилин. За 5 хвилин до закінчення варіння підсолюємо її за смаком і вливаємо трохи оцту. Далі воду зливаємо, капусту відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати.
Кальмарів розморожуємо, заливаємо на пару хвилин окропом, а потім обережно знімаємо плівочку і нарізаємо тушки довгими смужками. Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками, а моркву натираємо на тертці і пасеруємо овочі на рослинному маслі до готовності.
До готової обсмажування додаємо морську капусту, перемішуємо і тушкуємо 2-3 хвилинки. Далі викладаємо кальмарів, перемішуємо і коли солянка з морської капусти з кальмаром по-далекосхідному закипить, додаємо томатний соус , підсолюємо і посипаємо перцем. Даємо страви покипіти ще 2 хвилини, після чого вимикаємо вогонь і знімаємо сковороду з плити.
Солянка з морської капусти
Інгредієнти: морська капуста - 50 г; білокачанна капуста - 50 г; солоні огірки - 30 г; цибулина - 05 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; лавровий листочок; спеції; чорнослив - 5 шт. Приготування Білокачанну капусту шаткуємо й тушкуємо з невеликою кількістю бульйону. Чистимо цибулину, дрібно нарізаємо і пасеруємо на рослинній масло, додавши томатну пасту. Потім з'єднуємо капусту з очищеними від шкірки і насіння огірками, бланшованим чорносливом без кісточок, сіллю, перцем, морською капустою, цукром, посипаємо тертим сиром і запікаємо до готовності.
Солянка з морської капусти з ковбасою
Інгредієнти: солоні огірки - 2 шт.; свіжа зелень; маринована морська капуста - 200 г; шинка - 150 г; томатна паста - 2 ст. ложки; цибулина - 1 шт.; капуста квашена - 50 г; сосиски - 150 г; спеції. Приготування Очищену картоплю відварюємо протягом 10 хвилин. Потім додаємо морську і квашену капусту, готуємо ще 10 хвилин, а в цей час в сковороді обсмажуємо овочі. Цибулю чистимо, шаткуємо і пасеруємо на оливковій маслечко. Далі кладемо порізані огірки, шинку, сосиски і смажимо до рум'яного кольору. Після цього додаємо томатну пасту, трохи підсолюємо, перчимо, перемішуємо і тушкуємо ще кілька хвилин, а потім перекладаємо в каструлю з картоплею і капустою.