Гарячі страви обов'язкові для повноцінного обіду, і ароматний борщ прекрасно для цього підходить. Приготувати його не складе особливої праці, головне - мати необхідні продукти. Цікаві рецепти приготування гарячого і борщів зелених чекають вас нижче.
Рецепт гарячого супу-і борщів зелених
Інгредієнти: буряк - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; помідор - 2 шт.; зелень свіжа; лавровий лист; сіль; вода - 4 літри. Приготування Буряк помиємо, чистимо, ріжемо на частини, заливаємо достатньою кількістю води і варимо до готовності. Відвар відставимо убік і займемося овочами. Коли буряк охолоне, натираємо її на крупну тертку. Цибулю і моркву нарізаємо кубиками і пасеруємо на олії. Помідори натираємо на дрібній терці, попередньо знявши з них шкірку.
Томатну м'якоть додаємо до цибулі з морквою і тушкуємо три хвилини, щоб маса німого загусла. Тепер беремо каструлю, наливаємо в неї буряковий відвар і ще 15 літра води. Туди ж додаємо буряк і овочі зі сковороди. Додаємо лавровий лист, сіль і зелень за смаком. Включаємо грубку і варимо на маленькому вогні під закритою кришкою хвилин 25. Борщ готовий, розливаємо по тарілках і подаємо в гарячому вигляді.
Рецепт гарячого і борщів зелених
Інгредієнти: м'ясо - 350 г; картопля - 3-4 шт.; морква - 1 шт.; буряк - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; паста томатна - 2 ст. ложки; оцет 6% - 2 ст. ложки; цукор - 1 ч. ложка; сіль; лавровий листочок -2 шт; свіжозмелений чорний перець; перець духмяний горошок - 2-3 шт.; олія соняшникова - 2 ст. ложки. Для заправки:
петрушка свіжа; зелена цибуля; сметана або майонез. Приготування М'ясо для приготування і борщів зелених можна використовувати різне, свинину, яловичину або курку. М'ясо добре промиваємо під водою, обсушуємо і нарізаємо порційними шматками. Кладемо м'ясо в каструлю, заливаємо водою і варимо до готовності. З м'ясного бульйону знімаємо піну шумівкою. І готуємо овочі. Буряк промиємо під водою і зваримо до готовності в окремій каструльці. Картоплю, моркву, цибулю почистимо і наріжемо на кубики середньої величини. Готову буряк нарізаємо соломкою або натремо на крупній тертці. Коли готове м'ясо, додаємо в каструлю картоплю і варимо до повного приготування (близько 20 хвилин).
Готуємо заправку для і борщів зелених. Обсмажимо цибулю на сковороді до золотистого кольору, додаємо моркву, перемішуємо і смажимо 4-5 хвилин, додаємо томатну пасту, якщо заправка виходить густа можна додати 5 ложок бульйону і тушкувати на середньому вогні 4-5 хвилин. Потім додаємо буряк, трохи цукру, 1 чайну ложку солі і оцет, перемішаємо і тушкуємо ще 3 хвилини.
Коли м'ясо і картопля повністю готові, додаємо в каструлю заправку, перець горошком, зелень і лавровий лист. Потім сіль і перець за смаком. Борщ доводимо до кипіння і варимо ще 2 - 3 хвилини. Після цього накриваємо каструлю кришкою і даємо настоятися 10 хвилин. Видаляємо лавровий лист. Борщ подаємо до столу гарячим, заправляючи його зеленню, сметаною або майонезом.
Рецепт гарячого і борщів зелених в мультиварці
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; буряк - 2 шт.; помідор - 1 шт.; лимонний сік - 1 ч. ложка; вода - 1 літр; м'ясо - 250 г; сіль, перець, рослинна олія; зелень. Приготування Проварюємо м'ясо, перший бульйон краще злити, щоб борщ не був жирним. Моркву натираємо на дрібній тертці, цибулю нарізаємо
кубиками. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії і обсмажуємо в неї моркву і цибулю нарізаємо дрібно помідор і теж додаємо в чашу. Картоплю нарізаємо кубиками і теж додаємо до овочів в мультиварку. Додаємо туди ж м'ясо та воду, від кількості води буде залежати густота нашого і борщів зелених.
Буряк чистимо, розрізаємо на невеликі частини і кладемо в каструлю. Протягом години тушкуємо все в мультиварці, після цього буряк натираємо на тертку, а м'ясо наріжемо шматочками. Після цього проварюємо наш борщ ще 10 хвилин, за кілька хвилин до закінчення приготування додаємо зелень, лимонний сік і натерту буряк.