Самий улюблений суп для багатьох - це борщ . Любителі цієї страви їдять його завжди з задоволенням на обід і на вечерю, і навіть на сніданок. Готувати борщ з куркою набагато простіше і швидше ніж з м'ясом, а виходить теж дуже смачно. Зараз ми розповімо вам декілька рецептів приготування цього чудового блюда.
Рецепт борщу з куркою
Інгредієнти: курка (будь-які частини) - 600 г; буряк - 1 шт.; квасоля - 05 склянки; картопля - 2-3 шт.; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; капуста - 200 -300 г; томатна паста - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; лавровий лист 2-4 шт.; масло рослинне - 4 ст. ложки; зелень - 05 пучка; сіль. Приготування Зараз розповімо, як варити борщ з курки. Квасолю варимо до готовності. У каструлю наливаємо три літри води і викладаємо в неї помиту курку і ставимо на вогонь. Коли вода закипіла, знімаємо з неї піну і варимо на повільному вогні під кришкою. Поки вариться м'ясо займемося овочами. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Чистимо та миємо моркву і цибулю. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці.
Через 20 хвилин варіння курки додаємо в каструлю картоплю, цибулю та моркву. Буряк чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці. Протушиваем її на сковорідці п'ять хвилин, додаємо томатну пасту і перемішуємо. Капусту тонко шаткуємо. Часник чистимо і дрібно нарізаємо. Викладаємо в каструлю готову квасолю, буряк, капусту і часник. Солимо за смаком і додаємо лавровий лист. Накриваємо борщ з куркою кришкою і варимо ще 15 хвилин. В кінці додаємо зелень.
Борщ з куркою в мультиварці
Інгредієнти: буряк маленька - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; картопля 3 шт.; капуста - 250 г; солодкий перець - 1 шт.; куряча гомілка -6 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; соняшникова олія - 2 ст. ложки; лавровий лист; чорний перець горошком; сіль; зелень. Приготування Очищаємо овочі. Цибулю дрібно нарізаємо кубиками. Моркву і буряк натираємо на тертці. Солодкий перець нарізаємо соломкою. Включаємо мультиварку на режим «смаження» або «випічка», обсмажуємо цибулю, моркву, буряк і солодкий перчик 5 - 7 хвилин. Додаємо томатну пасту і обсмажуємо ще пару хвилин. Кладемо до овочів курку. Картоплю нарізаємо кубиками, капусту дрібно шаткуємо і відправляємо в чашу мультиварки. Заливаємо все окропом до верхньої позначки в чаші. Солимо, перчимо, кладемо лавровий лист.
Перемикаємо мультиварку в режим «гасіння» на одну годину. За кілька хвилин до закінчення приготування додаємо нарізану зелень. Перевіряємо готовність м'яса - якщо воно не готове додаємо час приготування. Після закінчення програми борщ з куркою залишаємо в мультиварці ще на годину в режимі «підігріву» щоб він настоявся. Борщ з куркою подаємо до столу зі сметаною.
Зелений борщ з куркою
Інгредієнти: вода - 3 л; курка - 500 г; картопля - 3 шт.; шпинат - 150 г; щавель - 200 г; зелень - 1 пучок; цибуля зелена - 1 пучок; цибуля ріпчаста - 1 шт.; рис - 05 склянки; олія рослинна -30 г; яйце куряче - 2 шт.; борошно - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування Курку викладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою, додаємо цибулю. Воду доводимо до кипіння, знімаємо шумівкою піну, що утворюється. Варимо бульйон на слабкому вогні 35 хвилин під кришкою. Тим часом очищаємо картоплю. Нарізаємо кубиками. Шпинат і щавель, зелена цибуля добре миємо й дрібно нарізаємо. Повертаємося до бульйону, виймаємо курку, цибулю викидаємо.

А закладаємо в каструлю картоплю, рис і зелений лук. Варимо 15 хвилин. У розігріту сковороду наливаємо масло, викладаємо туди шпинат і щавель. Тушкуємо їх на повільному вогні 10 хвилин, періодично помішуємо. Коли картопля зварився, викладаємо тушковану зелень в борщ. У миску набираємо трохи курячого бульйону (5-6 столових ложок) даємо йому охолонути. Розбиваємо в неї курячі яйця, збиваємо виделкою і додаємо одну ложку борошна. Все добре збовтуємо. Заливаємо нашу бовтанку тоненькою цівкою, безперервно помішуємо борщ у каструлі ложкою. Проварюємо під кришкою ще 10 хвилин. Додаємо зелень. Розливаємо по тарілках і в кожну кладемо шматочок курки, заправляємо сметаною.