Пропонуємо вам приготувати оригінальний і смачний суп з маслинами за описаними нижче рецептами. Блюдо виходить досить ситним, а маслини надають йому певну пікантність і вишуканість.
Суп з маслинами і ковбасою
Інгредієнти: маслини - 200 г; ковбаса - 500 г; лимон - 1 шт.; оливки - 200 г; паста томатна - 3 ст. ложки; корнішони - 200 г; каперси - 200 г; спеції; свіжа зелень - 1 пучок. Приготування Отже, для приготування цього супчика, ковбасу нарізаємо середніми кубиками і гарненько обсмажуємо її на рослинній маслечко. Потім додаємо томатну пасту і тушкуємо все кілька хвилин. На середній вогонь ставимо каструльку з водою, викладаємо приготовану обжарку, доводимо до кипіння.
Солоні огірочки шаткуємо соломкою і кидаємо разом з каперсами в каструлю з киплячою водою. Маслини і оливки без кісточок ріжемо навпіл і теж додаємо в суп. Лимон нарізаємо напівкружечками, кидаємо в каструлю, виливаємо розсіл від огірків і каперсів, приправляємо блюдо спеціями, кип'ятимо і знімаємо готовий супчик з плити.
Рибний суп з маслинами
Інгредієнти: риба - 800 г; картопля - 5 шт.; морква - 2 шт.; цибулина - 3 шт.; масло рослинне - 4 ст. ложки; томатна паста - 5 ст. ложок; оливки - 1 банка; маслини - 05 банки; спеції; цукор - 1 ст. ложка. Приготування Промиваємо рибу, чистимо і відварюємо в каструлі з водою протягом 30 хвилин. Потім акуратно виймаємо її з бульйону, відокремлюємо м'ясо від кісток і нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю і моркву чистимо, шаткуємо соломкою і пасеруємо на сковороді в рослинному маслечко 10 хвилин. Далі до овочів додаємо томатну пасту, цукор, перемішуємо і тушкуємо ще близько 5 хвилин.
Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Доводимо до кипіння проціджений рибний бульйон , додаємо картоплю і готуємо протягом 5 хвилин. Потім кидаємо тушковані овочі, нарізані кружечками маслини, оливки і рибу. Варимо ще близько 5 хвилин до готовності картоплі, солимо, перчимо за смаком і даємо настоятися приблизно 30 хвилин. Посипаємо зеленню і подаємо страву до столу.
Томатний суп з маслинами
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; оцет бальзамічний - 1 ст. ложка; томатна паста - 100 г; цукор - 1 ч. ложка; овочевий бульйон - 1 л; масло рослинне - 1 ст. ложка; томати консервовані - 800 г; маслини без кісточок - 4 ст. ложки; часник - 2 зубчики. Приготування Цибулю і часник очистити, дрібно нарізаємо і обсмажуємо в каструлі на рослинному маслечко. Потім вливаємо оцет, всипаємо цукор і прогріваємо хвилинки 2. Після цього додаємо розім'яті виделкою томати, наливаємо овочевий бульйон і приправляємо спеціями. Доводимо до кипіння, подрібнюємо суп у пюре, додаємо пасту і маслини, проварюємо 5 хвилин.