Овочевий суп, зварений на курячому бульйоні - відмінне дієтичне і легке блюдо на кожен день. Готується воно дуже швидко і легко, а виходить неймовірно корисним і смачним.
Овочевий суп на курячому бульйоні в мультиварці
Інгредієнти: курячий бульйон - 2 л; картопля - 5 шт.; болгарський перець - 2 шт.; томатне пюре - 1 ст.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; свіжа зелень - 1 пучок; спеції. Приготування Картоплю чистимо, промиваємо, нарізаємо кубиками і кидаємо в чашу мультиварки. Моркву очищаємо від шкірки, натираємо на терочке або шаткуємо соломкою. Болгарський перчик обробляємо, виймаємо насіння і рубаємо його невеликими скибочками. Потім додаємо всі підготовлені овочі до картоплі, викладаємо туди ж подрібнену цибульку, спеції і заливаємо все готовим курячим бульйончик.
Тепер ставимо ємність в мультиварку, виставляємо на приладі режим «Суп» і включаємо таймер приблизно на 40 хвилин. Натискаємо кнопку «Старт» і варимо страву до готовності. Приблизно за 10 хвилин до закінчення приготування, відкриваємо акуратно кришку мультиварки і додаємо томатне пюре і свіжу зелень.
Як приготувати овочевий суп на курячому бульйоні?
Інгредієнти: курячі грудки - 2 шт.; кабачки - 200 г; картопля - 3 шт.; капуста цвітна - 200 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; паста томатна - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Курячі грудки гарненько промиваємо і даємо їм, як слід, обсохнути.
Потім укладаємо м'ясо в каструльку, заливаємо холодною водою, ставимо посуд на невеликий вогонь і доводимо до кипіння. Далі кидаємо в бульйон очищену від лушпиння цибулька і, коли грудки зваряться, акуратно виймаємо їх і поділяємо на волокна. Цибуля викидаємо, а бульйон проціджуємо через марлю. Далі в готовий курячий бульйон кидаємо заздалегідь натертий на терочке моркву і подрібнену цвітну капусту.
Ставимо каструлю на вогонь, чекаємо, поки вміст закипить, підсолюємо за смаком і варимо ще 10-15 хвилин. Потім чистимо картоплю, нарізаємо його невеликими кубиками й викладаємо в суп разом з курячим м'ясом. Потім кладемо за бажанням трохи томатної пасти, а за 15 хвилин до закінчення варіння додаємо дрібно нарізаний кубиками кабачок. Готовий легкий овочевий супчик на курячому бульйоні розливаємо по тарілочках і подаємо на стіл з холодною сметаною і свіжою зеленню. Таке блюдо чудово підійде тим, хто стежить за фігурою і намагається схуднути.