Розсольник - істинно російське, стародавнє блюдо, яке завжди варили на основі солоних грибів або огірків з додаванням розсолу. Давайте більш детально дізнаємося з вами, як приготувати суп з ковбасою.
Рецепт розсольнику з ковбасою
Інгредієнти: копчена ковбаса - 250 г; перлова крупа - 05 склянки; огірковий розсіл - 1 склянка; картопля - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; огірки солоні - 2 шт.; лавровий лист; зелень петрушки і кропу; спеції. Приготування Отже, для приготування розсольнику з копченою ковбасою першим ділом гарненько перлову крупу промиваємо, заливаємо її холодною водою і залишаємо набухати приблизно на 2 години. Після цього обережно зливаємо воду, пересипаємо перловку в каструльку і заливаємо її чистою водою. Відправляємо посуд на вогонь і варимо до м'якості.
Не втрачаючи часу дарма, приготуємо поки овочеву заправу. Для цього цибулину і моркву очищаємо, подрібнюємо і пасеруємо на сковороді з рослинним маслом до м'якості. Одночасно з цим, нарізаємо дрібними кубиками солоні огірочки і копчену ковбаску. Тепер кидаємо на сковорідку спочатку ковбасу, злегка обсмажуємо і викладаємо солоні огірки . Тушкуємо все разом приблизно 4-6 хвилин на повільному вогні і знімаємо з плити.
Картопля очищаємо, нарізаємо невеликими брусочками і як тільки перловка стане м'якою, викладаємо в каструлю. Накриваємо суп кришкою і проварюємо на слабенькому вогні хвилин 15. Після цього додаємо обсмажені овочі, вливаємо огірковий розсіл, солимо і приправляємо спеціями за смаком. Буквально за кілька хвилин до готовності додаємо подрібнену зелень петрушки і кропу. Потім знімаємо розсольник з ковбасою і перловкою з вогню, даємо йому деякий час настоятися, і подаємо разом зі сметаною!
Розсольник з ковбасою в мультиварці
Інгредієнти: ковбаса - 400 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; помідор - 2 шт.; солоний огірок - 3 шт.; перлова крупа - 1 ст.; олія рослинна; спеції; огірковий розсіл - 05 ст. Приготування Отже, в чашу мультиварки кладемо ковбасу, подрібнену цибулю, терту моркву, порізану соломкою картоплю, промиту перлову крупу, солоні огірки, помідори і спеції. Далі заливаємо все до максимальної позначки окропом, вибираємо програму «Гасіння» і встановлюємо на 2 години. Після звукового сигналу та готовності супу, переставляємо прилад в режим «Підігрів» і засікаємо ще 30 хвилин. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо на стіл зі сметаною і чорним хлібом.
Рецепт супу розсольнику з ковбасою
Інгредієнти: ковбаса - 200 г; солоний огірок - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; рис - 3 ст. ложки; консервована біла квасоля - 100 г; картопля - 2 шт.; лавровий лист; огірковий розсіл - 100 мл; масло рослинне - 20 мл; морква - 1 шт.; паста томатна - 2 ст. ложки; зелень; спеції. Приготування У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Картоплю чистимо, нарізаємо соломкою і кидаємо в окріп варитися. Рис промиваємо кілька разів під водою і додаємо в каструлю до картоплі. На сковороді цим часом пасеруємо подрібнену цибулю і терту моркву. Потім додаємо до овочів порізану скибочками ковбасу і кладемо трохи томатної пасти.
Коли рис з картоплею стануть м'якими, перекладаємо в суп обжарку, додаємо дрібно порубані солоні огірки і білу квасолю. Приправляємо розсольник спеціями, кидаємо лавровий листочок і підсолюємо за смаком. Варимо суп ще кілька хвилин, а потім вимикаємо вогонь і залишаємо страву на плиті, щоб воно ще трохи настоялося.