Боротися зі спекою можна кількома шляхами: або сидіти весь день під кондиціонером, або охолоджуватися зсередини. Перше - загрожує, а от друге легко здійсненно за допомогою прохолодних напоїв і страв. Одним з рецептів "прохолодного" меню може стати борщ з маринованою буряком.
Рецепт і борщів зелених з маринованої буряків
Інгредієнти: маринована буряк - 400 г; яйця - 3-4 шт.; свіжі огірки - 2 шт.; редис - 130 г; зелень кропу - 1 пучок; сіль, перець - за смаком. Приготування Маринований буряк натираємо на крупній тертці. Яйця відварюємо круто і дрібно нарізаємо. Редис також натираємо на тертці. Зелень подрібнюємо. Додаємо всі інгредієнти в холодну, підсолену воду і перемішуємо. Додатково приправляємо готову страву за смаком.
Подаємо борщ холодним, з дрібно нарізаною вареною картоплею, поданих окремо, і сметаною.
Борщ з маринованої буряків з ковбасою
Інгредієнти: буряк маринована - 400 г; ковбаса варена - 350 г; свіжі огірки - 1-2 шт.; кефір - 800 мл; яйця - 3-4 шт.; лимонний сік - за смаком; зелень - за смаком. Приготування Перед тим, як приготувати борщ з маринованої буряків необхідно закип'ятити і остудити 400-500 мл підсоленої води.
Маринований буряк нарізаємо дрібними кубиками або натираємо на крупній тертці. Ковбасу ріжемо кубиками або соломкою. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Свіжі огірки очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти в каструлю і заливаємо кефіром. Розводимо борщ постигла водою і приправляємо за смаком. Також заправляємо холодний суп лимонним соком і додаємо подрібнену зелень.
Оригінальний холодний борщ з маринованою буряком
Інгредієнти: маринована буряк - 300 г; помідори - 500 г; часник - 1 зубчик; ріпчаста цибуля - 1 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; бульйон або вода - 500 мл; сметана - за смаком; сир фета - 125 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Помідори розрізаємо навпіл, скроплюємо маслом і посипаємо пропущеним через прес часником. Запікаємо томати при 190 градусах 25-30 хвилин.
На сковороді припускаємо ріпчасту цибулю до м'якості, додаємо до нього маринований буряк і заливаємо все бульйоном або водою. Проварюємо інгредієнти 5-10 хвилин, після чого змішуємо з запеченими томатами і пюрируем за допомогою заглибного блендера. Приправляємо холодник по смаку і остуджуємо. Подаємо холодний суп можна з сиром фета і сметаною.