Пропонуємо вашій увазі смачне гаряче і ситне блюдо, яке всі гості неодмінно оцінять по достоїнству - рецепт супу з білими грибами.
Сирний супчик з білими грибами
Інгредієнти: сушені білі гриби - 50 г; плавлений сирок - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; картопля - 3 шт.; спеції; масло рослинне - 2 ст. ложки. Приготування Сушені гриби промиваємо, заливаємо на 30 хвилин водою, а потім відварюємо їх. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на терочке і обсмажуємо овочі на сковороді. Картоплю нарізаємо кубиками, приправляємо спеціями, кидаємо до грибів, викладаємо обжарку і додаємо подрібнений плавлений сирок . Все перемішуємо і варимо супчик до повного розплавлення сиру.
Курячий суп з білими грибами
Інгредієнти: морква - 1 шт.; стегна курячі - 5 шт.; свіжі білі грибочки - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; перчик болгарський - 1 шт.; картопля - 5 шт.; спеції; кип'ячена вода - 3 л; сухий корінь селери - 1 ст. ложка; зелень свіжа - за смаком. Приготування Курячі стегенця кладемо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на вогонь, чекаємо, поки закипить, знімаємо піну, кидаємо лавровий лист і спеції. Накриваємо кришкою і варимо бульйон близько години, до готовності м'яса. Гриби обробляємо, нарізаємо скибочками. Болгарський перець промиваємо, очищаємо від насіння і шаткуємо кубиками. Моркву і цибулю шаткуємо соломкою, а картопля рубаємо невеликими скибочками. Далі виймаємо стегенця, перекладаємо їх на тарілку і охолоджуємо. Потім відокремлюємо мяско від кісток і нарізаємо його середніми шматочками. У бульйон кладемо всі підготовлені овочі, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо приблизно 20 хвилин. У самому кінці додаємо куряче м'ясо, посипаємо зеленню і приправляємо супчик з свіжих білих грибів спеціями за смаком.
Суп-пюре з білих грибів
Інгредієнти: морква - 1 шт.; спеції; вершки - 150 мл; білі гриби - 500 г; цибулина - 1 шт.; картопля - 3 шт. Приготування Отже, гриби обробляємо і нарізаємо шматочками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо в добре розігрітій сковороді. Через кілька хвилин додаємо моркву, натерту на терочке, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин. Після цього додаємо нарізані гриби, тушкуємо все разом хвилин 5 і перекладаємо обжарку в каструлю з окропом. Варимо супчик 15-20 хвилин на повільному вогні, подсаливая за смаком.
А цим часом поки чистимо картоплю, нарізаємо його кубиками і закидаємо в каструлю. Варимо до готовності, після чого подрібнюємо все в блендері, тонкою цівкою вливаємо теплі вершки, прогріваємо, розливаємо в піалки і посипаємо сухарями.
Суп з сухих білих грибів
Інгредієнти: сушені білі гриби - 150 г; тонка локшина - 100 г; картопля - 3 шт.; морква - 2 шт.; кип'ячена вода - 2 л; сметана - за смаком; масло вершкове - 50 г; спеції. Приготування Каструлю наповнюємо водою, ставимо на невеликий вогонь і доводимо до кипіння. Потім кидаємо сушені гриби і знімаємо по мірі освіти піднялася піну. Моркву чистимо, подрібнюємо на крупній терочке, а цибулину дрібно шаткуємо.
На сковороді розігріваємо вершкове масло і пасеруємо овочі до м'якості. Далі акуратно виймаємо з бульйону грибочки і перекладаємо їх в сковороду, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 10 хвилин. Картопля очищаємо, ріжемо кубиками, кидаємо в бульйон і варимо. Тепер додаємо в суп готову обжарку, висипаємо локшину, перемішуємо, закриваємо кришкою і варимо до готовності ще хвилин 5. В кінці приправляємо страву за смаком спеціями і подаємо зі сметанкою.