Вернуться назад Распечатать

Рисовий суп з яловичиною

Рисовий суп з яловичиною
Рисові супи завжди користувалися популярністю через свою ситності, простоти приготування і доступністю інгредієнтів. Ось і ми вирішили приділити увагу цьому чудового блюда і приготувати рисовий суп з яловичиною.

Рецепт рисового супу з яловичиною


Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини - 500 г;

  • зубчик часнику - 1 шт.;

  • паприка - 1/2 ч. ложки;

  • цибуля біла - 1 шт.;

  • лист лавра - 1 шт.;

  • вода - 500 мл;

  • вустерширський соус - 10 мл;

  • яловичий бульйон - 1 л;

  • сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;

  • селера - 2 стебла;

  • морква - 5 шт.;

  • бульби картоплі - 2 шт.;

  • рис - 1/2 ст.


  • Приготування
    Перед тим, як варити рисовий суп з яловичиною, слід обсмажити м'ясо. У жаровні підігріваємо невелику кількість олії і швидко обсмажуємо на ньому нарізане м'ясо протягом шести хвилин. Як тільки яловичина підрум'янилася, перекладаємо її на іншу страву і відставляємо на час в сторону. Замість неї обсмажуємо овочі: спершу нарізану ріпчасту цибулю, за ним часник, кубики картоплі і шалот. Овочі повинні дійти до напівготовності. Тепер повертаємо обсмажену яловичину, заливаємо все яловичим бульйоном і водою, додаємо чебрець і паприку, вустерширський соус, сіль, перець і листочок лавра. Накриваємо і варимо суп протягом години. Тепер всипаємо рис і продовжуємо готування ще на 45 хвилин. Після закінчення часу картоплю розвариться і суп стане густим, але якщо ви віддаєте перевагу, щоб овочі зберегли свою форму - додавайте їх одночасно з рисом.

    Рисовий суп з яловичиною та горошком


    Інгредієнти:

  • яловичий бульйон - 1 л;

  • зелений горошок - 140 г;

  • морква - 1 шт.;

  • бульби картоплі - 3 шт.;

  • лист лавра - 1 шт.;

  • томатна паста - 40 г;

  • яловичина - 500 г;

  • цибуля біла - 1 шт.;

  • рис длиннозерый - 1/2 ст.


  • Приготування
    Сковороду покриваємо рослинним маслом і приступаємо до пассеровке овочів: нарізаного ріпчастої цибулі і тертої моркви. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, додаємо до них томатну пасту, трохи яловичого бульйону і перемішуємо. Тушкуємо овочі хвилин 5 а потім перекладаємо в більш глибоку ємність і заливаємо бульйоном. Яловичину також обсмажуємо, попередньо нарізавши кубиками, до тих пір, поки вона не схопиться легкої золотистої скоринкою. Обсмажене м'ясо кладемо в бульйон одночасно з нарізаною кубиками картоплею. Кладемо лавровий лист і варимо суп під кришкою 10 хвилин. Додаємо в каструлю попередньо промиті рисові зерна і продовжуємо готування до повної готовності. В останній момент засипаємо горошок і прибираємо страву з вогню, щоб вона не розварилася. Перед подачею суп повинен настоятися близько 10-15 хвилин.
    Рисовий суп з яловичиною можна зробити в мультиварці. Спершу обсмажте м'ясо і овочі з томатною пастою в чаші пристрою використовуючи режим "Смаження" або "Випічка", а потім залийте все бульйоном, додайте рис і варіть з допомогою "Супу" 1 год.

    Рисовий суп з яловичини і стручкової квасолі


    Інгредієнти:

  • яловича м'якоть - 500 г;

  • зубчики часнику - 3 шт.;

  • тертий корінь імбиру - 1 ст. ложка;

  • морква - 2 шт.;

  • стручкова квасоля - 120 г;

  • цибуля біла - 1 шт.;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • рис длиннозерый - 2 ст.;

  • м'ясний бульйон - 1 л.


  • Рисовий суп з яловичиною
    Приготування
    Рис відварюємо до повної готовності під кришкою. На вкритій маслом сковороді смажимо моркву і цибулю. Як тільки овочі будуть готові наполовину, додаємо до них квасоля, трохи тертого часнику і імбиру. Вливаємо соєвий соус і тримаємо овочі на сковороді ще пару хвилин. Паралельно окремо обсмажуємо нарізану кубиками яловичину до легкого золотистого кольору і повної готовності. Змішуємо м'ясо з овочами і кладемо в каструлю, заливаємо суміш бульйоном і варимо до готовності овочів. Перед подачею змішуємо суп з відварним рисом і приправляємо його сіллю і гострим перцем за смаком.