Рисові супи завжди користувалися популярністю через свою ситності, простоти приготування і доступністю інгредієнтів. Ось і ми вирішили приділити увагу цьому чудового блюда і приготувати рисовий суп з яловичиною.
Рецепт рисового супу з яловичиною
Інгредієнти: м'якоть яловичини - 500 г; зубчик часнику - 1 шт.; паприка - 1/2 ч. ложки; цибуля біла - 1 шт.; лист лавра - 1 шт.; вода - 500 мл; вустерширський соус - 10 мл; яловичий бульйон - 1 л; сушений чебрець - 1/2 ч. ложки; селера - 2 стебла; морква - 5 шт.; бульби картоплі - 2 шт.; рис - 1/2 ст. Приготування Перед тим, як варити рисовий суп з яловичиною, слід обсмажити м'ясо. У жаровні підігріваємо невелику кількість олії і швидко обсмажуємо на ньому нарізане м'ясо протягом шести хвилин. Як тільки яловичина підрум'янилася, перекладаємо її на іншу страву і відставляємо на час в сторону. Замість неї обсмажуємо овочі: спершу нарізану ріпчасту цибулю, за ним часник, кубики картоплі і шалот. Овочі повинні дійти до напівготовності. Тепер повертаємо обсмажену яловичину, заливаємо все яловичим бульйоном і водою, додаємо чебрець і паприку, вустерширський соус, сіль, перець і листочок лавра. Накриваємо і варимо суп протягом години. Тепер всипаємо рис і продовжуємо готування ще на 45 хвилин. Після закінчення часу картоплю розвариться і суп стане густим, але якщо ви віддаєте перевагу, щоб овочі зберегли свою форму - додавайте їх одночасно з рисом.
Рисовий суп з яловичиною та горошком
Інгредієнти: яловичий бульйон - 1 л; зелений горошок - 140 г; морква - 1 шт.; бульби картоплі - 3 шт.; лист лавра - 1 шт.; томатна паста - 40 г; яловичина - 500 г; цибуля біла - 1 шт.; рис длиннозерый - 1/2 ст. Приготування Сковороду покриваємо рослинним маслом і приступаємо до пассеровке овочів: нарізаного ріпчастої цибулі і тертої моркви. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, додаємо до них томатну пасту, трохи яловичого бульйону і перемішуємо. Тушкуємо овочі хвилин 5 а потім перекладаємо в більш глибоку ємність і заливаємо бульйоном. Яловичину також обсмажуємо, попередньо нарізавши кубиками, до тих пір, поки вона не схопиться легкої золотистої скоринкою. Обсмажене м'ясо кладемо в бульйон одночасно з нарізаною кубиками картоплею. Кладемо лавровий лист і варимо суп під кришкою 10 хвилин. Додаємо в каструлю попередньо промиті рисові зерна і продовжуємо готування до повної готовності. В останній момент засипаємо горошок і прибираємо страву з вогню, щоб вона не розварилася. Перед подачею суп повинен настоятися близько 10-15 хвилин.
Рисовий суп з яловичиною можна зробити в мультиварці. Спершу обсмажте м'ясо і овочі з томатною пастою в чаші пристрою використовуючи режим "Смаження" або "Випічка", а потім залийте все бульйоном, додайте рис і варіть з допомогою "Супу" 1 год.
Рисовий суп з яловичини і стручкової квасолі
Інгредієнти: яловича м'якоть - 500 г; зубчики часнику - 3 шт.; тертий корінь імбиру - 1 ст. ложка; морква - 2 шт.; стручкова квасоля - 120 г; цибуля біла - 1 шт.; соєвий соус - 1 ст. ложка; рис длиннозерый - 2 ст.; м'ясний бульйон - 1 л. Приготування Рис відварюємо до повної готовності під кришкою. На вкритій маслом сковороді смажимо моркву і цибулю. Як тільки овочі будуть готові наполовину, додаємо до них квасоля, трохи тертого часнику і імбиру. Вливаємо соєвий соус і тримаємо овочі на сковороді ще пару хвилин. Паралельно окремо обсмажуємо нарізану кубиками яловичину до легкого золотистого кольору і повної готовності. Змішуємо м'ясо з овочами і кладемо в каструлю, заливаємо суміш бульйоном і варимо до готовності овочів. Перед подачею змішуємо суп з відварним рисом і приправляємо його сіллю і гострим перцем за смаком.