Ще один варіант смачного і ситного першого страви - рисовий суп з помідорами. Робиться таке страву швидко і не вимагає ні особливих кулінарних знань, ні важкодоступних інгредієнтів.
Рецепт рисового супу з помідорами
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ч. ложки; цибуля біла - 1 шт.; селера - 1 шт.; цукор - 20 г; морква - 1 шт.; томатне пюре - 1 ст. ложка; томати у власному соку - 400 г; овочевий бульйон - 1 л; відварений рис - 1 ст.; зелень. Приготування Починаємо приготування з пасерування овочів, розігрів на сковороді шматочок масла і припустив на ньому нарізані стебла селери і нарізану кубиками моркву з білим цибулею. Коли овочі розм'якшуватися, додаємо цукор, оцет і продовжуємо готування ще близько хвилини. Потім додаємо на сковороду томатне пюре і самі цілі томати разом з соком. Варимо томати близько 10 хвилин, пюрируем і змішуємо з овочевим бульйоном. Залишаємо страву на плиті ще на 15-20 хвилин, після чого змішуємо суп з попередньо відвареним рисом і прибираємо з вогню. Перед подачею томатний суп з рисом посипаємо зеленню.
Рисовий суп з помідорами і морським гребінцем
Інгредієнти: томати - 1 кг; бальзамічний оцет - 15 мл; масло авокадо - 2 ст. ложки; рослинне масло - 20 мл; гребінці - 16 шт.; авокадо - 1 шт.; овочевий бульйон - 500 мл; відварений рис - 1 ст.; базилік сушений - за смаком. Приготування Пюрируем томати в блендері разом з маслом авокадо, сіллю і бальзамічним оцтом. Перетираємо пюре змішуємо з овочевим бульйоном. Додаємо відварений рис і остуджуємо блюдо.
Перед подачею обсмажуємо гребінці і нарізаємо кубиками авокадо. Прикрашаємо суп підготовленими інгредієнтами, посипаємо базиліком і серверуем.
Як приготувати рисовий суп з помідорами?
Інгредієнти: масло вершкове - 20 г; сушений базилік - 1 1/2 ч. ложки; томати у власному соку - 800 г; овочевий бульйон - 250 мл; зубчики часнику - 3 шт.; борошно - 30 г; молоко - 500 мл; цибуля біла - 1 шт.; відварений рис - 1 ст.; зелень. Приготування У каструлі розтоплюємо шматочок вершкового масла і припускаємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю, часник і базилік. Посипаємо все сіллю і перцем, вливаємо томати разом з соком і бульйон. Накриваємо вміст каструлі кришкою і чекаємо поки закипить, після чого зменшуємо вогонь і продовжуємо готування ще протягом 10 хвилин.
За допомогою блендера пюрируем всі інгредієнти. Борошно змішуємо зі злегка підігрітим молоком і додаємо до томатної основі для супу. Тепер додаємо рис і повертаємо суп на плиту, хвилин на 5. Приправляємо рисовий суп з томатами за смаком, а перед подачею посипаємо подрібненою зеленню.