Суп з копченою ковбасою - ситне, гаряче і дуже апетитне блюдо, яке з легкістю зігріє вас зимовими днями. Незважаючи на швидкість свого приготування і скромний склад інгредієнтів, він виходить досить пікантним і з цікавим копченим присмаком. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати суп з копченою ковбасою.
Сирний супчик з копченою ковбасою
Інгредієнти: сир твердих сортів - 50 г; копчена ковбаса - 150 г; цибулина - 1 шт.; картопля - 1 шт.; плавлений сирок - 1 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; спеції; свіжа зелень за бажанням. Приготування У каструлю наливаємо воду і кип'ятити її. Цим часом чистимо картоплю, подрібнюємо її кубиками і кидаємо в каструлю. Далі обробляємо цибулину і дрібно шаткуємо. Потім наливаємо в сковорідку трохи рослинного масла і пасеруємо в ньому цибульку до рум'яного кольору. Ковбаску нарізаємо соломкою, а сирок рубаємо кубиками. Коли картопля буде майже готова, викладаємо в суп ковбасу і цибульну обжарку.
Після повторного закипання, заправляємо блюдо плавленим сиром , постійно помішуючи вміст каструлі. Тепер подрібнюємо на крупній терочке твердий сир, посипаємо їм наш суп, прикрашаємо блюдо подрібненою свіжою зеленню, і розливаємо по глибоких тарілках.
Рецепт смачного супу з копченою ковбасою
Інгредієнти: вода холодна - 15 л; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; копчена ковбаса - 150 г; лавровий лист - 1 шт.; спеції. Приготування Отже, для початку давайте підготуємо всі овочі: картоплю, моркву і цибульку чистимо, нарізаємо однаковими кубиками, складаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на середній вогонь варитися. Тепер беремо копчену ковбасу різних сортів, подрібнюємо її невеликими шматочками і додаємо в супчик після 20 хвилин варіння овочів. Кидаємо лавровий листочок, спеції за смаком, проварюємо всі разом 5 хвилин і вимикаємо вогонь. Лавровий лист обережно виймаємо і викидаємо, щоб суп не гірчив. Даємо страві настоятися 10 хвилин і розливаємо його по тарілках, присипавши за бажанням подрібненим кропом.
Квасолевий суп з копченою ковбасою
Інгредієнти: бульйон курячий - 500 мл; біла квасоля у власному соку - 800 г; копчена ковбаса - 300 г; цибулина - 2 шт.; стебло селери - 1 шт.; часник - 1 зубчик; морква - 1 шт.; біле сухе вино - 1 ст.; білокачанна капуста - 05 вилка; масло рослинне - 1 ст. ложка; болгарський перець - за смаком; спеції. Приготування Морква, цибуля і часник чистимо, промиваємо і дрібненько шаткуємо. Тонкими шматочками шаткуємо селеру, капусту й дрібно кришимо ковбасу. У каструлі розігріваємо масло, викладаємо селеру, моркву, цибулю, пасеруємо, заважаючи хвилин 10 а потім додаємо часник і ковбасу. Смажимо все разом хвилин 5 вливаємо бульйон і вино, доводимо до кипіння, кладемо консервовану квасоля, кидаємо капусту і варимо супчик ще 25 хвилин на слабенькому вогні, заправити спеціями.
Суп-солянка з копченою ковбасою
Інгредієнти: ковбаса копчена - 300 г; м'ясо копчене - 300 г; цибулина - 1 шт.; огірки мариновані - 2 шт.; картопля - 3 шт.; паста томатна - 2 ст. ложки; лимон - 1 шт.; сало - 50 г; часник - 1 зубчик; сметана для подачі; спеції. Приготування М'ясо нарізаємо шматочками, картоплю чистимо і розрізаємо кубиками. Огірочки і ковбасу дрібно шаткуємо. Тепер наливаємо в каструлю воду, кладемо м'ясо, картоплю і ставимо закипати на середній вогонь. Цим часом ріжемо шматочками сало, викладаємо на гарячу сковороду, розтоплюємо, додаємо цибулька і пасеруємо до золотистого кольору. В самому кінці кладемо томатну пасту, розбавляємо трохи бульйончик, додаємо ковбасу, подрібнений часник і огірки. Приправляємо спеціями і тушкуємо на повільному вогні хвилин 5. Після цього викладаємо готову обжарку в каструлю з м'ясом і варимо суп на повільному вогні ще 5 хвилин. Гарячу солянку розливаємо по тарілках, присипаємо зеленню, кладемо часточку лимона і ложечку сметанки.